Családireceptkönyv.hu

Májas bucik (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt,
1 kis doboz kefír fele,
1 nagyobb méretű főtt burgonya,
1 evőkanál olaj,
0.5 dl tej,
2.5 dkg élesztő,
1 kiskanál só
25-30 dkg megtisztított csirkemáj,
bacon ( Kb. 12 – 14 szelet )
A lekenéshez :
1 db tojássárgája

Elkészítés:


A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve)
Hagyjuk a szalonnás májat kihűlni.
Közben elkészítjük a tésztát. A főtt burgonyát törjük össze.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra ( kb. fél cm vastagságúra) és egy kör alakú ( kb. 8 cm átmérőjű ) szaggatóval szaggassunk a tésztából 12 db-ot.
A muffin tepsit jól vajazzuk ki! A kis kör alakú tésztáinkba tegyük bele a szalonnás májat úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön és helyezzük a muffin tepsibe. Ha egy kicsit nagyobb lenne a máj darabka a kelleténél akkor nyugodtan vágjunk le a végeiből, a végén a maradék tésztánál fel tudjuk használni. Kenjük le az elkészült bucikat tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben 170 - 180 fokon süssük készre, kb. 15 – 20 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan színt kaphat, eléghet!
A maradék tésztámból és a levágott májdarabkákból még a képen látható 2 db kifli is készült.
A jól bevált virslivel töltött kifli és a töki pompos tésztájából készült, fele anyaghányaddal számolva.

Májas bucik (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Napraforgó
Napraforgó

A töltelék 1 db-hoz Pizzás: Lereszeljük a sonkát (20 dkg), adunk hozzá kevés tejfölt (2-3 evőkanál), 1 fél finomra aprított hagymát, reszelt sajtot (20 dkg), 1 kis tubusos pizzak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ani
Ropi
Ropi

Összegyúrni Kb 3mm vastagra kinyújtani Egész tojással lekenni Reszelt sajttal megszórni Vékony csíkokra vágni Forró sütőben kisütni, hamar kész Nekem 3 nagy tepsi ropi lett.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós teasütemény
Sós teasütemény

elkészítés 1.A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, és 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk egyenletes vastagságúra. 2.Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró sós-sajtos rudak recept
Vendégváró sós-sajtos rudak recept

Margarint, a sütőporral kevert lisztet, és 25 dkg reszelt sajtot összemorzsolni, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a sót, paprikát, fokhagymát, borsot Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk