menu

Családireceptkönyv.hu

Májas bucik (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt,
1 kis doboz kefír fele,
1 nagyobb méretű főtt burgonya,
1 evőkanál olaj,
0.5 dl tej,
2.5 dkg élesztő,
1 kiskanál só
25-30 dkg megtisztított csirkemáj,
bacon ( Kb. 12 – 14 szelet )
A lekenéshez :
1 db tojássárgája

Elkészítés:


A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve)
Hagyjuk a szalonnás májat kihűlni.
Közben elkészítjük a tésztát. A főtt burgonyát törjük össze.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra ( kb. fél cm vastagságúra) és egy kör alakú ( kb. 8 cm átmérőjű ) szaggatóval szaggassunk a tésztából 12 db-ot.
A muffin tepsit jól vajazzuk ki! A kis kör alakú tésztáinkba tegyük bele a szalonnás májat úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön és helyezzük a muffin tepsibe. Ha egy kicsit nagyobb lenne a máj darabka a kelleténél akkor nyugodtan vágjunk le a végeiből, a végén a maradék tésztánál fel tudjuk használni. Kenjük le az elkészült bucikat tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben 170 - 180 fokon süssük készre, kb. 15 – 20 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan színt kaphat, eléghet!
A maradék tésztámból és a levágott májdarabkákból még a képen látható 2 db kifli is készült.
A jól bevált virslivel töltött kifli és a töki pompos tésztájából készült, fele anyaghányaddal számolva.

Májas bucik (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gréta
Sajtosrúd (Magda féle)
Sajtosrúd (Magda féle)

Este összegyűrni és hűtőbe tenni. Gyúrni, szaggatni, sütni.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját. A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borzas pogi
Borzas pogi

A lisztet, a Rama margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Krumplis-olajbogyós pogács
Krumplis-olajbogyós pogács

A liszthez hozzákeverjük a vajat, élesztőt és egy kevés sót. A megfőzött krumplikat krumplinyomón átpasszírozzuk és szintén hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgájákat és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk