3 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
20 dkg nagyon finom szemcséjű porcukor
10 dkg nagyon finomra darált mandula
2 dkg sötét kakaópor
a töltelékhez:
20 dkg natúr marcipán
4-5 evőkanál narancslikőr
A porcukrot, a mandulát és a kakaóport simára keverjük. (Jó, ha át is szitáljuk.) A tojásfehérjét a kristálycukorral kézi habverővel a cukor teljes felolvadásáig verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós mandulát. A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egyforma nagyságú félgömböket nyomunk belőle. Kb. 60 percig állni hagyjuk (akkor jó, ha óvatosan hozzáérve nem tapad az ujjunkra tészta). 140 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A marcipánt krémesre keverjük a likőrrel, és kettesével megtöltjük a süteményeket.
♥ másfajta intenzív ízű likőrrel is nagyon finom.
A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni. Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, ad...
Elkészítési idő:A lisztet, a darált mandulát, vagy diót, a porcukrot, a vajat és az aromát egy tálba tesszük, meggyúrjuk a tésztát. Fóliával lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett f...
Elkészítési idő:Hozzávalókat összegyúrni. Keleszteni. Vékonyra nyújtani,.tenyérnyi kockákra vágni. Töltelék:cukor, vaníliás cukor, ecet , tojásfehérje, gőz fölött keményre verni. Tölteni,négy sa...
Elkészítési idő: