ÉSZTA:
30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
TÖLTELÉK:
2 üveg meggybefőtt,
3 evőkanál cukor,
6 dl meggylé,
1,5 csomag vaníliás pudingpor
TÖLTELÉK: A meggyet lecsepegtetem. A levét a cukorral és a pudingporral sűrű krémmé főzöm, majd ha langyos lesz, belekeverem a meggyet.
TÉSZTA: A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.
A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 fokon kb 35 percig sütöm. Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.
--A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. --A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. --Az almát mossuk meg, ha szeretnénk me...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA hájat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi anyagot, és közepes keménységű tésztát dagasztok. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolom, és amíg a töltelék elkészü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fó...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt tűzálló formába nyomkodjuk. 140 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű