ÉSZTA:
30 dkg Rama
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
TÖLTELÉK:
2 üveg meggybefőtt,
3 evőkanál cukor,
6 dl meggylé,
1,5 csomag vaníliás pudingpor
TÖLTELÉK: A meggyet lecsepegtetem. A levét a cukorral és a pudingporral sűrű krémmé főzöm, majd ha langyos lesz, belekeverem a meggyet.
TÉSZTA: A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi hozzávalóval.
A tésztát elfelezem. Az egyik lapot kinyújtom egy tepsibe megszórom zsemlyemorzsával, vagy édes morzsával, rárakom a tölteléket, majd a másik lappal betakarom. Megszúrkálom villával és 190 fokon kb 35 percig sütöm. Ha kihűlt szeletelem és megszórom porcukorral.
a tojások szétválasztjuk a tej 3/4 részét a vaníliával kislángon felfőzzük a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva 3 kanál cukrot (a 7-ből) galuskákat szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat, végül annyi tejfölt adu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral (6-7 gramm), majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Belereszeljük a citrom héját, valamint a gyömbért, a vajat és a tojásokat is a száraz hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes