Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mustáros-gombás marharagu tésztával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg marhalábszár
50 dkg vegyes gomba
1 ek kacsazsír
2 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 zellerszár
2 szál sárgarépa
friss kakukkfű és rozmaring
4-5 babérlevél
1 ek dijoni mustár
1 ek liszt
5 dl húsleves alaplé
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:


1. A marhalábszárat az inaktól megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
2. Egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés liszttel összeforgatjuk.
3. Egy lábasban kacsazsírt olvasztunk, majd beletesszük a húst és megpirítjuk.
4. Hozzáadunk babérlevelet, friss kakukkfüvet, rozmaringot, alaplével felöntjük és fedő alatt addig főzzük, amíg félig megpuhul.
5. Közben a sárgarépát, a zellerszárat és vöröshagymát felkockázzuk, a raguhoz adjuk, majd tovább főzzük.
6. Egy serpenyőben a felkockázott gombákat olívaolajon megpirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfűvel ízesítjük.
7. A végén egy kis vajat is adunk hozzá.
8. A köretet is elkészítjük, a tésztát sós vízben megfőzzük.
9. Amikor a hús és a zöldségek is majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd egy forralás után levesszük a tűzről. A tésztával kínáljuk.

Mustáros-gombás marharagu tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Vadas marhaszelet Lajos Mari  szerint
Vadas marhaszelet Lajos Mari szerint

1. A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, felszeleteljük, a hússzeletek hártyával borított szegélyét 3-4 helyen beva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vörösboros, áfonyás marhacomb
Vörösboros, áfonyás marhacomb

A hagymát, fokhagymát meghámozzuk a Hámozó Késsel, a hagymát apróra vágjuk a Turbó Aprítósegítségével. A húst megmossuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk a Filéző Késsel. Az olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Csáky töltött rostélyos
Csáky töltött rostélyos

Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Miccs recept
Miccs recept

A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni. Vizes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk