menu

Családireceptkönyv.hu

Napolitain (Hervé receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
4 tojás
200 g porcukor
200 g olvasztott vaj
250 g liszt
1 ek élesztő
15 g nem cukrozott kakaó
♥ GANACHE:
150 g 60 %-os fekete csoki
100 ml habtejszín
♥ MÁZ::
120 g porcukor
kevés víz
torta díszítő cukor, csokifogács.

Elkészítés:


A robot táljába beütünk 4 tojást, és hozzáadunk 200 g cukrot, elindítjuk a gépet.
Kis adagokban hozzáadunk 200 g olvasztott vajat, miközben a gép keveri a masszát.
Amikor már habos, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. 1 ek sütőport, és a szitált lisztet, majd tovább keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.
A tésztából lemérünk 250 g-t, és hozzáadjuk a 15 g kakaót, (ne legyen cukrozott.) és alaposan elkeverjük.
Ezután szögletes formában minden részt külön megsütünk 180°-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt.
A tésztán keletkező púpot óvatosan levágjuk, hogy a lapok illeszkedjenek.

Csokoládé ganache:
150 g csokoládé darabokra ráöntjük a forró tejszínt, és kis ideig hagyjuk hatni, majd alaposan elkeverjük.

Három sütemény lapunk van, kezdjük a vaníliással, és megkenjük az olvasztott csokival.
Ha szeretnénk, hogy még puhább legyen a sütemény, meg lehet óvatosan locsolni sziruppal (pl. cukor-vanília), vagy aki szereti, alkohollal.
A csokis rétegre tesszük a barna kakaós lapot, ezt is megkenjük a csokikrémmel, majd feltesszük a második sárga réteget és az egész süteményt befedjük
a csokikrémmel. (kivéve a tetejét)
Betesszük a frigóba, és legalább 15-20 percig hűtjük, hogy a csokoládé réteg megszilárduljon.
Végül elkészítjük a fehér mázat.
120g porcukorhoz kevés vizet öntünk miközben állandóan keverjük. Apránként öntjük hozzá a vizet, nem szabad hogy túl folyékony legyen.
Amikor elkészültünk, megkenjük vele a sütemény tetejét. Díszíthetjük csokireszelékkel, vagy egyéb tortadíszítő cukorral.
Ismét a hűtőbe tesszük 30 percre, hogy a máz is megszilárduljon, majd azután téálalhatjuk.

Napolitain (Hervé receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Almás habos piskóta
Almás habos piskóta

5 nagy almát felvágjuk szeletekre és a kivajazott tepsi aljára tesszük. 7-8 kanál cukrot karamelizáljuk és rácsorgatjuk az almára, és betesszük a lerbe sülni míg a piskótát megcsi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dinnye süti
Dinnye süti

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe a piros (málna) ételszínezéket és tortadarát (ez a mag) keverünk és 5-6 gombócot formálunk belőle. A másik...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mascarponés csiga (Gabriella)
Mascarponés csiga (Gabriella)

langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás kuglóf
Mandulás kuglóf

Elkészítés: a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart magjával és a vajjal habosra keverjük, végül beleöntjük a tejszínt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mandulával és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk