60 dkg liszt
2 egész tojás + 1 egész tojás a kenéshez
3 cs vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor
8 dkg vaj
1 cs Instant élesztő - 7 g -
kb 3-4 dl langyos tej - ez a mennyiség liszt függő
csipet só
kókuszreszelék a sütés előtti szóráshoz
Míg az élesztőt felfuttatjuk,a hozzávalókat összedolgozzuk.
Az élesztős tejet hozzáöntjük,majd lassanként a langyos tejet is. Egy sima felületű,közepesen lágy,nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Meleg helyen kelesztjük a duplájára. kb45 perc
A megkelt tésztát ketté vesszük és külön külön sodorjuk. Megkenjük narancskrémmel,felcsavarjuk. Pogácsa szaggatóval félholdakat vágunk a rudakból.
Meleg helyen keljen további 15 percet, majd tojással lekenjük. Sütés előtt,megszórjuk kókusz reszelékkel és 200 fokos sütőben sütjük kb. 25 perc alatt
Narancskrém:
3 dl tejben 1 cs vaníliás pudingot főzünk a szokásos módon.
Amikor kihűlt vajjal habosítjuk - kb 20 dkg kell -,porcukrot ízlés szerint ,és 2 cs vaníliás cukrot keverünk hozzá. Pár csepp narancs aromát és 1 egész narancs felkockázott darabjait tesszük még a krémbe.
diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű tortaf...
Elkészítési idő:Gőz felett simára keverjük a kakaóport, a mézet, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30 x 30...
Elkészítési idő:1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 30 perc