1 kg narancs
1 db citrom
20 dkg cukor
3 cl vodka
A narancsok és a citrom héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk, és gyufaszál vastagságúra felvágjuk. A gyümölcsök húsát megtisztítjuk a hártyáktól és belső fehér héjtól (ettől keserű lesz), és a levével együtt, a cukorral felfőzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. Beletesszük a feldarabolt narancshéjat, ezzel együtt is átforraljuk. A tűzről levéve öntjük hozzá a vodkát.
Összekeverem a hozzávalókat és 1 órát főzöm, kiveszem a babérlevelet és összeturmixolom üvegbe teszem, és gépbe 95fok 30 percre! Érdemes lédús paradicsomot használni akkor nem l...
Elkészítési idő:olaszok zöldséges raguja. Olaszok zöldséges raguja a következő: 2 hagyma,1 fej zeller,(ők szárzellert használnak északon) 4 répa,5 gerezd fokhagyma,ezeket együtt ledarálod ,vag...
Elkészítési idő:Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig f...
Elkészítési idő: