Családireceptkönyv.hu

Narancsmártás vodkával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg narancs
1 db citrom
20 dkg cukor
3 cl vodka

Elkészítés:


A narancsok és a citrom héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk, és gyufaszál vastagságúra felvágjuk. A gyümölcsök húsát megtisztítjuk a hártyáktól és belső fehér héjtól (ettől keserű lesz), és a levével együtt, a cukorral felfőzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. Beletesszük a feldarabolt narancshéjat, ezzel együtt is átforraljuk. A tűzről levéve öntjük hozzá a vodkát.

Narancsmártás vodkával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapor mártás
Kapor mártás

A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot. Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Őszibarack chutney
Őszibarack chutney

A barackokat mosd meg, majd kockázd fel. A hagymát, szintén tisztítsd és kockázd. Tedd egy lábasba, reszeld rá a citromhéjat, facsard rá a levét, add hozzá a nádcukrot, a csillag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi BBQ szósz (Sóbors)
Házi BBQ szósz (Sóbors)

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen finomra, a fokhagymát zúzzuk össze fokhagymanyomóval. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a salottahagymát, majd 3-4 perc után a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mártás húshoz (sülthús szaftból)
Mártás húshoz (sülthús szaftból)

A tűzhelyen alacsony lángon kezdd el melegíteni a tepsit, benne a megmaradt húslével. Tedd bele a lisztet, keverd el, és 1-2 percig hagyd, hogy piruljon. Öntsd fel az 1,2 dl fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk