1 kg narancs
1 db citrom
20 dkg cukor
3 cl vodka
A narancsok és a citrom héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk, és gyufaszál vastagságúra felvágjuk. A gyümölcsök húsát megtisztítjuk a hártyáktól és belső fehér héjtól (ettől keserű lesz), és a levével együtt, a cukorral felfőzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. Beletesszük a feldarabolt narancshéjat, ezzel együtt is átforraljuk. A tűzről levéve öntjük hozzá a vodkát.
A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot. Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA barackokat mosd meg, majd kockázd fel. A hagymát, szintén tisztítsd és kockázd. Tedd egy lábasba, reszeld rá a citromhéjat, facsard rá a levét, add hozzá a nádcukrot, a csillag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen finomra, a fokhagymát zúzzuk össze fokhagymanyomóval. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a salottahagymát, majd 3-4 perc után a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tűzhelyen alacsony lángon kezdd el melegíteni a tepsit, benne a megmaradt húslével. Tedd bele a lisztet, keverd el, és 1-2 percig hagyd, hogy piruljon. Öntsd fel az 1,2 dl fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű