1 kg narancs
1 db citrom
20 dkg cukor
3 cl vodka
A narancsok és a citrom héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk, és gyufaszál vastagságúra felvágjuk. A gyümölcsök húsát megtisztítjuk a hártyáktól és belső fehér héjtól (ettől keserű lesz), és a levével együtt, a cukorral felfőzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. Beletesszük a feldarabolt narancshéjat, ezzel együtt is átforraljuk. A tűzről levéve öntjük hozzá a vodkát.
Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A petrezselymet mossuk meg, aprítsuk össze. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a kolbászt ledaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a mustárt és pirospaprikát. Ha sűrű adhatunk hozzá tejszínt. A túrót simára keverjük a tejszínnel és a masszáho...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű