Tésztához
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 db tojássárgája
180 g kristálycukor
220 g mandulaliszt (darált mandula)
2 db narancs leve és héja
1.2 db citrom (héja, és leve)
7 db tojásfehérje
Krém
2 evőkanál 1,5%-os tej
4 tojássárgája
2 db narancs leve és héja
200 g kristálycukor
120 g vaj
Díszítés
virágpor
A sütőt előmelegítem 180 C-ra.
Egy tálba kimérem a cukrot és hozzáadom az egy egész tojást és a tojássárgájákat. Majd jól kikeverem.
Utána kerül bele a többi hozzávaló: a narancs és a citrom héja és leve, a mandulaliszt és a legvégén a tojásfehérjék habja.
Kikent formába teszem és 180 C-on készre sütöm. Akkor jó, ha kezd világosbarna lenni a teteje.
Míg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Egy kisebb lábasba kimérem a cukrot és hozzáteszem a tojássárgáját, a narancs héját és fél narancs levét. Majd felfőzöm.
Amikor kihűlt a krém, akkor hozzákeverem az előzőleg habosra kikevert vajat.
A kihűlt tésztát megkenem a krémmel és hűtőbe teszem. Tetejére tálalás előtt virágport szórok.
A krémhez 5 dl tejszínben megfőzzük a pudingport. Még a puding meleg, a tortabevonót darabokra törve hozzákeverjük,addig, míg el nem olvad. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejtermékeket, végül a szódabikarbónával átszitált lisztet, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpiskóta A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is. Összefo...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA 4 tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a citrom levével, és a héjával, a borral, és gőz felett sűrűre főzzük. Mikor sűrűsödni kezd, levesszük a gőzről, hozzákeverjük a rumot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes