Tésztához
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 db tojássárgája
180 g kristálycukor
220 g mandulaliszt (darált mandula)
2 db narancs leve és héja
1.2 db citrom (héja, és leve)
7 db tojásfehérje
Krém
2 evőkanál 1,5%-os tej
4 tojássárgája
2 db narancs leve és héja
200 g kristálycukor
120 g vaj
Díszítés
virágpor
A sütőt előmelegítem 180 C-ra.
Egy tálba kimérem a cukrot és hozzáadom az egy egész tojást és a tojássárgájákat. Majd jól kikeverem.
Utána kerül bele a többi hozzávaló: a narancs és a citrom héja és leve, a mandulaliszt és a legvégén a tojásfehérjék habja.
Kikent formába teszem és 180 C-on készre sütöm. Akkor jó, ha kezd világosbarna lenni a teteje.
Míg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Egy kisebb lábasba kimérem a cukrot és hozzáteszem a tojássárgáját, a narancs héját és fél narancs levét. Majd felfőzöm.
Amikor kihűlt a krém, akkor hozzákeverem az előzőleg habosra kikevert vajat.
A kihűlt tésztát megkenem a krémmel és hűtőbe teszem. Tetejére tálalás előtt virágport szórok.
A magokat és a csokit ledaráljuk, maradhat benne itt-ott kicsit darabosabb. A tojásfehérjét a sóval felverjük. A sárgáját a ukoral és a pua vajja kikeverjük, majd hozzáforgatjuk...
Elkészítési idő: kd 1 óra Nehézség: KönnyűA kókuszos réteghez verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a cukorral. Óvatosan forgassuk hozzá a kókuszreszeléket. Egy nagy (38 x 32 cm), sütőpapírral borí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. (Én itt megszórtam egy kis kristálycukorral a sütőpapírt!) Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, elo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű