Családireceptkönyv.hu

Paradicsomdzsem


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kiló érett paradicsom
40 deka cukor
egy fél rúd vanília
reszelt citromhéj
késhegynyi tartósító

Elkészítés:


A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé daraboljuk. Lábasba téve, a kristálycukrot ráöntjük, és az apróra vágott vaníliát meg a re­szelt citromhéjat hozzáadjuk.
Összekeverjük, megvárjuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a paradicsom levet nem engedett. Tűzre téve, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a tartósítót hoz­záadjuk, és üvegekbe töltve, lekötjük. .

Paradicsomdzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
LEKVÁR főzés
LEKVÁR főzés

fél óra főzés,1 kk zseletin előáztatva,10mp mikró aztán bele a lekvárba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Narancslekvár
Narancslekvár

A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Szilvalekvár Mamóka módra
Szilvalekvár Mamóka módra

Szilvát negyedelni, a nagyobbakat még keresztbe is vágni Vaslábasba ecetet önteni Rá a szilva fele Rá a cukor fele Rá a szilva másik fele Rá a szilva másik fele 150 C EM sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk