1 kiló érett paradicsom
40 deka cukor
egy fél rúd vanília
reszelt citromhéj
késhegynyi tartósító
A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé daraboljuk. Lábasba téve, a kristálycukrot ráöntjük, és az apróra vágott vaníliát meg a reszelt citromhéjat hozzáadjuk.
Összekeverjük, megvárjuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a paradicsom levet nem engedett. Tűzre téve, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a tartósítót hozzáadjuk, és üvegekbe töltve, lekötjük. .
1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. 2. Ezután lemérjük. 3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot a cukorral és a citromsavval legalább egy órán keresztül főztem. Egy kis tálkába beletettem a zselésítőt kivettem lekvárt, jól elkevertem és hozzáadtam a többihez. Még 5...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: KönnyűMossuk meg a mandarinokat héjastul. Ízlés szerint tegyük félre néhány mandarinnak a héját (2 héj ajánlott), a többit távolítsuk el, a megőrzötteket vágjuk apróra. Az egész mandarin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű