Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomdzsem


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kiló érett paradicsom
40 deka cukor
egy fél rúd vanília
reszelt citromhéj
késhegynyi tartósító

Elkészítés:


A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé daraboljuk. Lábasba téve, a kristálycukrot ráöntjük, és az apróra vágott vaníliát meg a re­szelt citromhéjat hozzáadjuk.
Összekeverjük, megvárjuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a paradicsom levet nem engedett. Tűzre téve, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a tartósítót hoz­záadjuk, és üvegekbe töltve, lekötjük. .

Paradicsomdzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnalekvár tartósító nélkül
Málnalekvár tartósító nélkül

A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Szilvadzsem rummal
Szilvadzsem rummal

Előző nap a szilvát kimagoljuk Megszórjuk cukorral és jól összekeverjük, néha belekavarunk.Másnap feltesszük főni, sűrűn kavargatva, hogy ne égjen oda, amikor elérte a kívánt álla...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZŐLŐ
SZŐLŐ

2 kg nagyon érett Otelló szőlő, 50 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál fahéj. A szőlőt váltott vízben többször megmosom, leszemezem. Rétegezve lábasba rakom a cukorral....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eperlekvár - OK
Eperlekvár - OK

1. 2 literes üvegnyi lekvárhoz elég, ha többet akarsz, szorozd meg a mennyiségeket! 2. Egy rúd vaníliából kapard ki a belét, tedd bele egy tálba. 3. Krumplinyomóval nyomkod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk