Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomdzsem


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kiló érett paradicsom
40 deka cukor
egy fél rúd vanília
reszelt citromhéj
késhegynyi tartósító

Elkészítés:


A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé daraboljuk. Lábasba téve, a kristálycukrot ráöntjük, és az apróra vágott vaníliát meg a re­szelt citromhéjat hozzáadjuk.
Összekeverjük, megvárjuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a paradicsom levet nem engedett. Tűzre téve, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a tartósítót hoz­záadjuk, és üvegekbe töltve, lekötjük. .

Paradicsomdzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Bodzazselé
Bodzazselé

A bodza virágját a zöld szárától megszabadítjuk és azt egy befőttes üvegbe rakjuk. Ráöntünk 7-8 dl vizet. A citromot jól megmossuk. Én egy ecetes szivaccsal szoktam, ha nincs bio c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Lekvár jalapeno paprikával
Lekvár jalapeno paprikával

A barackot kissé felfőzöm, majd turmixolom, ha lekvárnak szeretném. Ha dzsemnek, akkor darabosan hagyom. Összefőzöm a hozzávalókat kb 20-30 percig, akkor beleteszem a feloldott p...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MANGÓ
MANGÓ

A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGY
MEGGY

A meggyet rétegezve leraktam a kristálycukorral. 1/2 óra múlva, amikor már a cukor kezdett olvadni, összekavartam, és adagonként aprítógépbe tettem 2-3 másodpercre. Utána még 1/2 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk