Családireceptkönyv.hu

Pudingos keksz (Andi receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg puha margarin,
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg pudingpor tetszés szerint ( vanília, csokoládé , puncs )

Elkészítés:


A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készíteni, és gyúrjuk bele a pudingporokat. ( Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, ha két fajtát akkor 2 * 5 dkg, stb…)
Ezután gyúrjunk kicsi gombócokat a tenyerünkben, tegyük őket sütőpapíros tepsire, és kissé lapítsuk meg. Villával nyomjunk mintát a tetejükre. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. Figyeljük, hogy ne piruljon meg még az alja sem túlzottam, mert akkor kiszáradhat.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, roppant mutatós süti. Ha van kedvünk, és időnk akkor akár három fajta színű masszát is összegyúrhatunk 11 gr.-os golyókat formázva, 57 db keksz lett.

Pudingos keksz (Andi receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Négy emelet mennyország
Négy emelet mennyország

Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben. A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Csábító meggyes – Gyönyörű, nagyon finom sütemény!
Csábító meggyes – Gyönyörű, nagyon finom sütemény!

A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül
Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül

1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk