Családireceptkönyv.hu

Sós stangli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
2 dl tejföl
1 tojás
1 kocka élesztő
1 kk cukor
1 dl tej

Elkészítés:


A margarint morzsold el a liszttel, add hozzá a sót, a tejföllel elkevert tojást és a tejben felfuttatott élesztőt (1 dl langyos tejben elkevered először a cukrot, belemorzsolod az élesztőt, elkevered, és megvárod, amíg felfut). Gyúrd össze szép, egyenletes masszává, csomagold fóliába, és mehet a tészta a hűtőbe legalább 1 órára, és maradhat egy éjszakára is. Másnap lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát fél ujjnyi vastagra, kend le a felvert tojással, szórd meg durva tengeri sóval (ebből menjen rá bőven, mert maga a tészta nem túl sós), szórj rá egy kis őrölt pirospaprikát, és szórd meg tetszés szerinti magvakkal (kömény-, len-, szezám-, vagy tökmag - vagy vegyesen - ahogy szeretitek). Vágj belőle stanglikat, és süsd őket 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép ropogósra, pirosra.

Sós stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajdasági sós
Vajdasági sós

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Májas bucik (Andi receptje)
Májas bucik (Andi receptje)

A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve) Hagyjuk a szalo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sörkifli
Sörkifli

1 kg liszt, 5 dkg élesztő, ½ tej, 3 k.k só, 2 dl étolaj, 2 e.k cukor Összegyúrni, 4 cipó, kör alakúra nyújtjuk, megkenjük margarinnal, 8-ba vágjuk bele sajt, túró

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk