60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
2 dl tejföl
1 tojás
1 kocka élesztő
1 kk cukor
1 dl tej
A margarint morzsold el a liszttel, add hozzá a sót, a tejföllel elkevert tojást és a tejben felfuttatott élesztőt (1 dl langyos tejben elkevered először a cukrot, belemorzsolod az élesztőt, elkevered, és megvárod, amíg felfut). Gyúrd össze szép, egyenletes masszává, csomagold fóliába, és mehet a tészta a hűtőbe legalább 1 órára, és maradhat egy éjszakára is. Másnap lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát fél ujjnyi vastagra, kend le a felvert tojással, szórd meg durva tengeri sóval (ebből menjen rá bőven, mert maga a tészta nem túl sós), szórj rá egy kis őrölt pirospaprikát, és szórd meg tetszés szerinti magvakkal (kömény-, len-, szezám-, vagy tökmag - vagy vegyesen - ahogy szeretitek). Vágj belőle stanglikat, és süsd őket 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép ropogósra, pirosra.
Fokhagymás Sajt bombák Hozzávalók 2 csésze (250 g) liszt 1 evőkanál (15g) cukor 1 1/2 teáskanál fokhagyma por/2 gerezdfoghagyma/ 1/4 teáskanál só 2 1/2 tk (10g) sütőpor 5 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt fele is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk, majd félretesszük. A csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A serpenyőbe, a bac...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű