60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
2 dl tejföl
1 tojás
1 kocka élesztő
1 kk cukor
1 dl tej
A margarint morzsold el a liszttel, add hozzá a sót, a tejföllel elkevert tojást és a tejben felfuttatott élesztőt (1 dl langyos tejben elkevered először a cukrot, belemorzsolod az élesztőt, elkevered, és megvárod, amíg felfut). Gyúrd össze szép, egyenletes masszává, csomagold fóliába, és mehet a tészta a hűtőbe legalább 1 órára, és maradhat egy éjszakára is. Másnap lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát fél ujjnyi vastagra, kend le a felvert tojással, szórd meg durva tengeri sóval (ebből menjen rá bőven, mert maga a tészta nem túl sós), szórj rá egy kis őrölt pirospaprikát, és szórd meg tetszés szerinti magvakkal (kömény-, len-, szezám-, vagy tökmag - vagy vegyesen - ahogy szeretitek). Vágj belőle stanglikat, és süsd őket 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép ropogósra, pirosra.
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben élesztő megfuttatva. Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük. Lisztezet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit összekeverjük, hűtőben pihentetjük. (lehet több tészta kell ehhez az adag töltelékhez) A lisztet szobahőmérsékletű vajjal és a többi hozzávalóval összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű