Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szaloncukor variációk ♥ S.K


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ VAJKARAMELLA:
20 dkg vaj
30 dkg barna nádcukor
2,5 dl zsíros tejszín
csipet só
1 vaníliarúd
♥ MARCIPÁN:
20 dkg blansírozott mandula
10 dkg porcukor
1-2 ek hideg víz
1/2 narancs reszelt héja
♥ FEKETERIBIZLI:
15 dkg fagyasztott feketeribizli
2 ek cukor
♥ MÁZ (mindegyikhez):
20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:


♥ A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10 x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírralés beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezutánfeldaraboljuk és megformázzuk.


♥ A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

♥ Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.



♥A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük. és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

Az előre megformázott cukorkát a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük

Szaloncukor variációk ♥ S.K

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PERCKEDLI * (karácsony)
PERCKEDLI * (karácsony)

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült libacomb Márton napra
Travnev-Nagy Andrea Kedvelnék
Sült libacomb Márton napra

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Narancsos sütötökkrémleves
Narancsos sütötökkrémleves

A sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd előmelegített sütőben 190 fokon 40-50 perc alatt puhára sütjük. Amíg a tök sül, előkészítjük a levest. A hagymát felaprítjuk é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergely
Citromos nápolyi
Citromos nápolyi

1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk