menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor variációk ♥ S.K


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ VAJKARAMELLA:
20 dkg vaj
30 dkg barna nádcukor
2,5 dl zsíros tejszín
csipet só
1 vaníliarúd
♥ MARCIPÁN:
20 dkg blansírozott mandula
10 dkg porcukor
1-2 ek hideg víz
1/2 narancs reszelt héja
♥ FEKETERIBIZLI:
15 dkg fagyasztott feketeribizli
2 ek cukor
♥ MÁZ (mindegyikhez):
20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:


♥ A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10 x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírralés beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezutánfeldaraboljuk és megformázzuk.


♥ A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

♥ Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.



♥A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük. és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

Az előre megformázott cukorkát a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük

Szaloncukor variációk ♥ S.K

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi mézes szelet
Karácsonyi mézes szelet

1. A lapokhoz a vajat a cukorral, a mézzel, a tojással és a tejjel gőzfürdőben, állandó kavarás mellett melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd hozzákeverjük a szódát. 2. A liszth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hólabda
Hólabda

Piskóta készítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük (kb. 10 perc). Adjuk hozzá a meleg vizet, és azzal is jól keverjük el. A kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Répatorta (Gábor pék)
Répatorta (Gábor pék)

1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Ecetes krumplisaláta
Ecetes krumplisaláta

A krumplit, inkább apró egyformákat héjában megfőzni, majd meghámozni. A hagymát felkarikázni. A szokásos saláta levet kell elkészíteni: 5 cukor, 1 só,2/4 ecet,attól függ hány száz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk