Családireceptkönyv.hu

Szamosza marhahússal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g darált marha
100 g mélyhűtött borsó
1 répa
1 nagy vagy 2 kicsi hagyma
1 kk friss koriander
2 kk kurkuma por
1 kk só
3 ek
olaj
16 brick ( 1 cs.réteslappal helyettesíthető)

Elkészítés:


♥ TÖLTELÉK
1. a répát apró kockákra vágom, 10 percig főzöm, majd lecsepegtetem.
2. a hagymát apróra vágom, felaprítom a koriandert.
3 . egy edényben 3 ek olajat forrósítok , majd 2 percig dinsztelem benne a hagymát időnként megkeverve..
4. Hozzáadom a darált húst, 1 csapott kk sót, a darált borsot, 2 kk kurkumát, megkeverem, 1 percig sütöm,
5. majd hozzáadom a borsót és a répát és a koriandert, kevergetem.
6. lezárom a gázt, a tölteléket kiöntöm egy tálba.
♥ SAMOUSSA:
a szögletes formában árult tészta praktikusabb a kereknél.
2 lapot használok, amit 5 cm-es csíkokra vágok. ( A tésztát amit éppen nem használunk,nedves törlőbe burkoljuk, mert a levegőn könnyen szárad.)
2 db dupla lapot veszek, és az alsó felébe halmozok 2 kk. tölteléket. elkészítem a háromszöget. A tésztát ráhajtom a szemközti oldalra, majd a derékszögű
oldalt tovább hajtom a túloldalra, igy hajtogatom tovább a végéig, majd a fennmaradó oldalt betűröm, mintha boríték lenne.
Az elkészült samoussákat azonnal sütöm.
Felforrósítom az olajat, majd belehelyezem a samoussákat és aranybarnára sütöm mindkét oldalon.
Konyhai papírtörlőre szedem, hogy a fölösleges olajat leitassam.
Harissa szósszal tálaljuk.

Szamosza marhahússal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)
Svéd marha hátszín (Skomakarlåda)

♥ Mártás: - süsd át a kukoricalisztet a vajon, majd állandó keverés mellett add hozzá a tejszínt és a vörösbort. Ízesítsd a leveskockával, a kakukkfűvel és forrald fel. ♥ Krumpli...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Klasszikus hagymás rostélyos
Klasszikus hagymás rostélyos

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bélszín - Marhapörkölt - OK
Bélszín - Marhapörkölt - OK

1. Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. 2. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 3. A húst kockákra vágjuk, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Babgulyás
Babgulyás

Elkészítés menete: A babot áztasd be egy éjszakára, ez az első lépés, ha ezt megtetted, kész is vagy, mehetsz pihenni. Amikor eleget ázott a bab, tisztítsd meg és vágd fel a zölds...

Elkészítési idő: 2 és fél óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk