200 g darált marha
100 g mélyhűtött borsó
1 répa
1 nagy vagy 2 kicsi hagyma
1 kk friss koriander
2 kk kurkuma por
1 kk só
3 ek
olaj
16 brick ( 1 cs.réteslappal helyettesíthető)
♥ TÖLTELÉK
1. a répát apró kockákra vágom, 10 percig főzöm, majd lecsepegtetem.
2. a hagymát apróra vágom, felaprítom a koriandert.
3 . egy edényben 3 ek olajat forrósítok , majd 2 percig dinsztelem benne a hagymát időnként megkeverve..
4. Hozzáadom a darált húst, 1 csapott kk sót, a darált borsot, 2 kk kurkumát, megkeverem, 1 percig sütöm,
5. majd hozzáadom a borsót és a répát és a koriandert, kevergetem.
6. lezárom a gázt, a tölteléket kiöntöm egy tálba.
♥ SAMOUSSA:
a szögletes formában árult tészta praktikusabb a kereknél.
2 lapot használok, amit 5 cm-es csíkokra vágok. ( A tésztát amit éppen nem használunk,nedves törlőbe burkoljuk, mert a levegőn könnyen szárad.)
2 db dupla lapot veszek, és az alsó felébe halmozok 2 kk. tölteléket. elkészítem a háromszöget. A tésztát ráhajtom a szemközti oldalra, majd a derékszögű
oldalt tovább hajtom a túloldalra, igy hajtogatom tovább a végéig, majd a fennmaradó oldalt betűröm, mintha boríték lenne.
Az elkészült samoussákat azonnal sütöm.
Felforrósítom az olajat, majd belehelyezem a samoussákat és aranybarnára sütöm mindkét oldalon.
Konyhai papírtörlőre szedem, hogy a fölösleges olajat leitassam.
Harissa szósszal tálaljuk.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Teríts sütőpapírt egy tepsire. Egy nagyobb keverőtálban keverd össze az összes hozzávalót. Keverd jól meg, de ah túlkevered, akkor kemények leszne...
Elkészítési idő: 1 óra1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt...
Elkészítési idő:A húsokat tisztítsd meg, majd a kedvenc klopfolóddal finoman ütögesd meg, ne verd szét, csak annyi kell, hogy a rostok lazuljanak kissé. Öt-hat evőkanál olajat keverj össze a mustá...
Elkészítési idő: 45 perc+1 éj.A hússzeletek mindkét oldalát a zsíron kicsit megpirítjuk, majd a karikákra vágott hagymát is 1-2 percig pirítjuk, ugyanebben a zsírban. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprik...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p