♥KENYÉRHEZ
500 g kenyérliszt
7 g szárított élesztő
1 púpos tk só
1 púpos tk cukor
1 ek puha vaj
300 ml meleg víz
♥TETEJÉRE
3 g szárított élesztő
0.5 tk olaj
0.5 tk cukor
1 csipet só
75 g rizsliszt
3 ek meleg víz
A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a vizet és jól bedagasztjuk a tésztát kézzel, vagy a robotgép dagasztó karjával (kb.10 perc). A simára dagasztott tésztát egy nagy, olajjal kissé átkent tálba tesszük, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Párszor ismét átgyúrjuk a tésztát, kenyér alakúra formázzuk, letakarjuk és újból a duplájára kelesztjük. A kenyér felületéhez szükséges hozzávalókat összekeverjük és hagyjuk 10 percig pihenni, majd a megkelt kenyér tetejére kenjük. Kicsit a kezünkkel segíthetünk, hogy rátapadjon a tésztára a riszlisztes keverék. Alsó felső sütésen, 180 fokon, kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a kenyeret, majd kihűlés után szeleteljük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva kb. 25 percet pihentetjük. Négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztom a tésztát.majd hagyom duplájára kelni. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd megformázom a kenyeret.Zsírozott lisztezett formába teszem és hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk és melegszendvicssütőbe kanalazzuk, kisütjük. Félidőben megfordítjuk. Nagyon nagyon finom lett és a melegszendvicssütőben pillanatok alatt elkészült.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtésztát készítettem: 140 g kovászt,350 g vizet, 150 g graham lisztet, 100 g rozslisztet, 20 g burgonyapelyhet összekevertem, és 6 órát kelesztettem. Ezután a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz