1 ,20 kg dagadó (kb.)
80 dkg csirkemáj
3-4 szikkadt zsemle
2 tojás
vegeta, só ,bors, petrezselyem (Izlés szerint)
2 fej vöröshagyma
pirospaprika a pörköltalaphoz
A dagadóba kézzel mélyedést csinálok ahova majd a töltelék kerül
A csirkemájat megtisztítom (kb.20 dkg-t félre teszek) a többit pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odateszem és fél készre főzöm (kb .15-20 perc).
Majd ezután a zsemléket beáztatom vizbe majd kicsit ázik és jol kicsavargatom.
A félkészre főtt májat és a zsemlét hús darálón átdarálom ,ami megmaradt paprikás szaft abból annyit adagolok a masszához hogy krémes állaga legyen (ne túl folyós).
Majd hozzáadom a két tojást , fűszereket jól kikeverem és amennyi belefér a dagadó belsejébe beletöltöm .Hústűvel összetűzöm hogy a töltelék bent maradjon.
Egy nagy gáztepsibe rakom amit előtte kiolajoztam. A dagadót kivülről megszórom sóval ,borssal izlés szerint fokhagyma porral ki hogyan szereti .
Alufóliával letakarom és 170-180-fokos sütőbe 1/2 óráig sütöm.
Utána a megmaradt tölteléket a dagadó mellé rakom a megmaradt májat baconbe tekerve szintén. Tovább sütöm már fólia nélkül kb. még 1/2 órát (lehet kicsit
több )de figyelni kell mikor a hus már megpirult akkor jó .
Köretnek sült krumplit adok hozzá.
1. A húst felszeletelem kiklopfolom sózom borsozom. 2. A darált húshoz hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét , fokhagymát, tojást, sóval, borssal pirospaprikával ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát: a darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst lábasba tesszük kevés olajjal. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és kevés vizet öntünk alá, majd félig megpároljuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, fűszerezzük. A pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. Lisztbe,majd tejjel összekevert tojásba mártjuk,majd petrezselyemzölddel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban fedő alatt kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes