1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz ( tej)
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 jó kupica rum vagy aroma
A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót – ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát. / diót kicsit megpirítjuk /
Minden hozzávalót egy tálban kikeverek én 18 cm átmérőjű tortagyűrűbe sütöttem 170 fokon kb 30-35 percet /tűproba! /mikor kihűlt kivágtam a gyűrűből, tejszínt kemény habbá vertem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverem a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal. Felmelegítem, folyamatosan kevergetve, de nem forralom fel. Leveszem a tűzről, és folyamatosan keverem, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzirup: A sziruphoz az összes hozzávalót összeforraljuk, kihűtjük. A szintén kihűlt tortalapokat átkenjük a sziruppal, és a mazsolát is egyenletesen elosztjuk a lapokon. Krém:...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 210 fokra. A lisztet és a keményítőt egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral krémesre verjük. A tojássárgáját elkeverjük a vaníli...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes