125 ml erős fekete
6 tojássárga
150 g cukor
10 g keményítő
200 g vaj
125 ml erős feketekávét habüstben gőz fölött sűrűre keverünk 6 tojássárgájával, 150 g cukorral és 10 g keményítőliszttel. Ha kihűlt, apránként belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt vagy vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet daráljuk meg. A vajat olvasszuk fel, keverjük el a darált keksszel. Egy 20 centiméteres csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a kekszes kev...
Elkészítési idő: 15+20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 C- ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a vaníliacukrot, és óvatosan összekeverjük. Ha a krém nem elég édes, még adhatunk hozzá vaníliacukrot. Egy tor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű