menu

Családireceptkönyv.hu

Choux au craquelin


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 20
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az égetett tésztához (choux):
50 ml víz
50 ml tej
2 g cukor
1 g só
40 g vaj
60 g liszt
100 g tojás (kb. 2 db)

Az édes tésztához (craquelin):
50 g cukor
50 g liszt
40 g vaj
1 csipet só

Krémhez:
1 csomag Dr Oetker Házi krémes krémpor
800 ml tej

Elkészítés:


Az édestésztához a lisztet a cukorral összekeverjük, hozzáadunk egy pici sót és a felkockázott vajat. Néhány perc alatt egyneművé gyúrjuk.
Sütőpapírt hajtsuk félbe, majd tegyük be közé a tésztát és nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Rakjuk be a fagyasztóba, amíg az égetett tésztát elkészítjük.

A égetett tésztához a lisztet szitáljuk át, a vizet és a tejet forraljuk fel a vajjal, a cukorral, és a sóval. Mikor elkezd forrni, a lisztet öntsük hozzá és folyamatos kevergetéssel hevítsük néhány percig a tésztát.

A resztelés addig tart, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ha elkészült tegyük át egy keverőtálba, majd mixerünk segítségével keverjük el a tojásokkal. A tojásokat egyesével adjuk a tésztához és mindegyikkel alaposan keverjük ki.

Tegyük egy simacsöves nyomózsákba a tésztát, majd nyomjunk szilikonpapírral bélelt sütőlemezre kb. 3,5-4 cm- es kis halmocskákat.

Az édes tészta ez idő alatt kifagyott, szagassunk belőlük 3,5 cm-es korongokat. Pár percet érdemes várni vele, míg picit puhul és szaggatható lesz, különben megrepedhet. Helyezzük a korongokat a tetejükre.

Ha a sütő felmelegedett tegyük be először 190 C-ra 15 percre (alsó-felső sütés), majd a hőt vegyük vissza 160 C-ra és süssük meg aranybarnára még további 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha a repedések is megbarnulnak.

A házi krémes krémport készítsük el a 800 ml tejjel.

Ahol véget ér az édes tészta, ott vágjuk el a fánkokat. Tegyük nyomózsákba a krémet és töltsük meg mindegyiket, majd helyezzük rá a tetejüket.

Choux au craquelin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csokis trüffel
Csokis trüffel

A tejszínt és a vajat közel forráspontig melegítem. Hozzáadom a darabokra tördelt csokit, és simára keverem. Kb. 2 órán át állni hagyom a hűtőszekrényben. Sütőpapírt teszek egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Snabb yoghurtglass
Snabb yoghurtglass

Kör de frysta bären i matberedaren eller mixer tills de smulas sönder. Häll i yoghurten och låt allt blandas - inte mer. Servera direkt eller ställ i frysen en stund.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karamelles Tiramisu-pohárkrém Toffifivel
Karamelles Tiramisu-pohárkrém Toffifivel

A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, és vízgőz fölött felmelegítjük. Kihűlésig habosítjuk magas fokozaton, majd ha stabilabb krémet kapunk, belekeverjük a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Balatonon kötelező meggyes
Balatonon kötelező meggyes

A cukrot, a tojássárgákat, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Ha sűrű lesz, tejjel lazíthatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk