menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsos pitetorta - Szabó Krisztofer


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tortához:
130 gramm mandulaliszt
45g ramm madula dara
75 gramm növényi vaj
1 tojás
vanília por/vanília aroma ízlés szerint
csipetnyi fahéj
60 gramm eritrit porcukor
6 gramm sütőpor
6 gramm bambuszrostliszt
Krémhez:
50 ml friss citromlé
5 tojás
120 gramm eritrit
125 gramm hideg növényi vaj
Zselés réteg:
20 dkg fagyasztott gyümölcs
eritrit
zseléfix

Elkészítés:


A recept, eredetileg Szabó Krisztofer citromos pitéje, én kicsit módosítottam rajta. A pite hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl laza az állaga, akkor mehet hozzá egy kis mandulaliszt, amíg linzer állagú nem lesz. Ezt követően betesszük a hűtőbe 20 percre pihentetni. A tésztát vagy két kisebb piteformában, vagy egy közepes méretű formába tesszük. 170 fokon 8-12 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat az eritrittel habosra verjük. A citromlevet alacsony hőfokon melegítjük és folytonos keverés mellett hozzáöntjük a tojáshabot. Addig kell kevergetve főzni, míg puding állagúra nem sűrűsödik. Ekkor a hideg növényi vajat hozzádolgozzuk majd a hűtőbe téve hagyjuk meghűlni. A krémet beletöltjük a kihűlt pitébe majd tetszés szerint díszítjük gyümölcsökkel. Nekem kicsit csupasznak tűnt, ezért fagyasztott gyümölcsből főztem lekvárt és tettem bele zseléfixet, és vékony rétegben ez került rá a krémre, majd utána jöttek a gyümölcsök.

Gyümölcsos pitetorta - Szabó Krisztofer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Kókuszkocka recept -Recept a nagyimtól
Kókuszkocka recept -Recept a nagyimtól

A margarint simára kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a mézet. Nagyvonalúan a masszához kevertem a lisztet és 1/2 kávéskanál szódabikarbónát – egy kiskanálnyit nag...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás rétes osztrák   Babos
Almás rétes osztrák Babos

A tészta hozzávalóiból sima masszát gyúrunk. Ha esetleg ragadna a felülete, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Formázzunk belőle cipót, kenjük meg a tetejét vékonyan olajjal, és l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Áfonyás sajttorta pohárkrém
Áfonyás sajttorta pohárkrém

Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki és óvatosan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokimáz
Csokimáz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk