40 dkg cukor
25 db bodzavirág
2 db citrom
3 db nagy alma
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag dzsemfix 3:1
A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá öt deci vizet, és lefedve tedd egy éjszakára hűtőbe.
Másnap szűrd át gézen vagy kisebb lyukú szűrőn. Az almát mosd meg, pucold meg, reszeld le, és tedd a léhez. A dzsemfixet keverd össze néhány evőkanál cukorral, és azt is öntsd a bodzához.
Forrald össze, majd add hozzá a maradék cukrot és a vaníliát.
Kevergetve főzd még újraforrástól számítva 5 percig.
Az üvegeket sterilizáld, melegítsd fel, és töltsd meg forró lekvárral. Zárd le jól, és állítsd fejre öt percre.
A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem h...
Elkészítési idő:Mosd meg a klementineket. Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész...
Elkészítési idő:körte felaprítva, vízzel felfőzve kb 10 perc, pürésítjük, belekeverjük a cirom savat. újra fel forr, mehet az üvegbe. dunszt kb 1/4 óra
Elkészítési idő: