menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzavirág lekvár


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg cukor
25 db bodzavirág
2 db citrom
3 db nagy alma
2 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag dzsemfix 3:1

Elkészítés:


A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá öt deci vizet, és lefedve tedd egy éjszakára hűtőbe.
Másnap szűrd át gézen vagy kisebb lyukú szűrőn. Az almát mosd meg, pucold meg, reszeld le, és tedd a léhez. A dzsemfixet keverd össze néhány evőkanál cukorral, és azt is öntsd a bodzához.
Forrald össze, majd add hozzá a maradék cukrot és a vaníliát.
Kevergetve főzd még újraforrástól számítva 5 percig.
Az üvegeket sterilizáld, melegítsd fel, és töltsd meg forró lekvárral. Zárd le jól, és állítsd fejre öt percre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomdzsem
Paradicsomdzsem

A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé darabolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Vegyes gyümölcs sütve
Vegyes gyümölcs sütve

A gyümölcsöket mikor értek, elraktam a fagyasztóba. Minden ki volt magozva, apróra vágva. A gyümölcs arányai ízlés szerint. 3 kg gyümölcshöz adtam 40 dkg cukrot, és 2 kk. citromsav...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Karácsonyi narancslekvár expressz gyorsan
Karácsonyi narancslekvár expressz gyorsan

Elkészítése: 1. A narancsokat citruspréssel (sima facsaróval) kifacsarjuk. Ne használjunk gyümölcscentrifugát, csak ha nem bánjuk, ha kesernyés lesz a lekvárunk, mert a rostok,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekvár alap Cumberland mártáshoz
Lekvár alap Cumberland mártáshoz

A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk