200 g vaj
60 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
120 g cukor
4 db tojás
120 g cukor
130 g finomliszt
1 csipet só
A vajat és a csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk. Nem kell forrónak lenne, elég, ha folyékony és homogén masszát kapunk.
Hozzákeverjük az egyik adag cukrot a csokis-vajas krémhez, és félretesszük.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a másik adag cukrot, és habverővel elkeverjük benne. A tojásos massza felét hozzákeverjük a csokikrémhez. A másik felét elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra, könnyűre felverjük, és két részletben ezt is hozzáforgatjuk a csokis krémhez.
Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.
Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha a teteje kemény, de belül még krémes, nem szabad túlsütni.
Panna cotta A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a tejjel, kávéval, és cukorral felfőzzük, kb. 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vanília...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A munkához kézi robotgépet használtam. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját (egyenként), vég...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézA lisztet elmorzsoljuk a hideg zsírral és a vajjal, majd összedolgozzuk a porcukorral, tojássárgákkal, szódabikarbónával, tejföllel és a citrom levével, héjával. Ha összeállt a tés...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű