menu

Családireceptkönyv.hu

Brownie


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


200 g vaj
60 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
120 g cukor
4 db tojás
120 g cukor
130 g finomliszt
1 csipet só

Elkészítés:


A vajat és a csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk. Nem kell forrónak lenne, elég, ha folyékony és homogén masszát kapunk.
Hozzákeverjük az egyik adag cukrot a csokis-vajas krémhez, és félretesszük.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a másik adag cukrot, és habverővel elkeverjük benne. A tojásos massza felét hozzákeverjük a csokikrémhez. A másik felét elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra, könnyűre felverjük, és két részletben ezt is hozzáforgatjuk a csokis krémhez.
Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.
Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha a teteje kemény, de belül még krémes, nem szabad túlsütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
Tejberizs
Tejberizs

Tejberizst csinálunk úgy hogy a rizshez először a vízet öntjük majd a tejet és kp. láng mellett főzzük, rizottó állagúnak kell lennie. Forrón hozzátesszük a cukrot. Tojásból lisztb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Puncsgolyók
Puncsgolyók

A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt szir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar epres gyümölcstorta
epres gyümölcstorta

Én nagyon régen vettem egy 29 cm átmérőjű gyümölcstorta formát és volt benne egy recept, mindig azt sütöm. Gyümölcstorta: 4 tojás, 18 dkg porcukor, 14 dkg, liszt,10 dkg ráma, fél s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás krémtúró
Vaníliás krémtúró

1. A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy löttyintésnyi tejjel alaposan elkeverjük. 2. Előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki. 3. A maradék tejet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk