40 dkg sárgarépa
10 dkg nádcukor
1 csomag vanilíás cukor
2 dl olaj
4-5 db tojás
25 dkg liszt
10 dkg dió durvára vágva
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 kanál fahéj
1-2 evőkanál mézeskalácsfűszerkeverék
opcionáls vaj és liszt a forma kikenéséhez
Krémhez:
50 dkg Mascarpone
3dl felvert tejszínhab
Dr.Oetker vaníliaaroma
kevés szőlő- vagy porcukor
Először durvára daraboljuk a diót, nem kell hogy nagyon apró legyen.
Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük reszelőn.
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, olajjal. Belereszeljük a narancshéját, és hozzáadjuk a durvára vágott diót és a reszelt répát is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,csipet sóval, fahéjjal és mézeskalácsfűszerrel. És összekeverjük a tojásos résszel.
A tortaformánkat, ha szükséges, kivajazzuk-lisztezzük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a kb. 165 fokra előmelegített sütőbe.
Légkeveréssel egy óra alatt megsül, amiről tűpróbával győződhetünk meg. Légkeverés nélkül valamivel tovább tart.
Ha kisült a torta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle.
A krémhez kikeverjük a mascarponet, a tejszínhabbal, a vaniliaaromával és a szőlőcukorral. A kihűlt tortát kettévágjuk és megkenjünk a krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével dolgozom. A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni, belekeverjük a cukrokat, fahéjat, vanil...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabot finomra daráljuk, elkeverjük a kakaóporral, 1 tojás fehérjével, 3 dkg vajjal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre 1 cm vastag téglalapot formá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény hab...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA hozzévalókat alaposan elkeverjük és forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű