menu

Családireceptkönyv.hu

Répatorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg sárgarépa
10 dkg nádcukor
1 csomag vanilíás cukor
2 dl olaj
4-5 db tojás
25 dkg liszt
10 dkg dió durvára vágva
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 kanál fahéj
1-2 evőkanál mézeskalácsfűszerkeverék
opcionáls vaj és liszt a forma kikenéséhez
Krémhez:
50 dkg Mascarpone
3dl felvert tejszínhab
Dr.Oetker vaníliaaroma
kevés szőlő- vagy porcukor

Elkészítés:


Először durvára daraboljuk a diót, nem kell hogy nagyon apró legyen.
Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük reszelőn.
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, olajjal. Belereszeljük a narancshéját, és hozzáadjuk a durvára vágott diót és a reszelt répát is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,csipet sóval, fahéjjal és mézeskalácsfűszerrel. És összekeverjük a tojásos résszel.

A tortaformánkat, ha szükséges, kivajazzuk-lisztezzük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a kb. 165 fokra előmelegített sütőbe.

Légkeveréssel egy óra alatt megsül, amiről tűpróbával győződhetünk meg. Légkeverés nélkül valamivel tovább tart.

Ha kisült a torta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle.
A krémhez kikeverjük a mascarponet, a tejszínhabbal, a vaniliaaromával és a szőlőcukorral. A kihűlt tortát kettévágjuk és megkenjünk a krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


Begezi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hardi
Meggyes tortsa
Meggyes tortsa

Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacson...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőtök crème brûlée
Sütőtök crème brûlée

A tököt süssük meg mézzel bekenve A sült tök húsát pürésítsük le egy edényben. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, a reszelt gyömbért, a fahéjat, szerecsendiót és a cukrot. Ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás krémtúró
Vaníliás krémtúró

A cukrot és a tojássárgáját keverjük habosra, majd adjuk hozzá a pudingport, és lazítsuk fel egy kevés tejjel. A maradék tejet forraljuk fel egy csipet sóval, majd egy pár kanállal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Epres mascarpone krém
Epres mascarpone krém

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk