10 dkg zabpehely
7 dkg vaj
2 dkg kakaópor
10 dkg steviás étcsokoládé
2 dl tejszín
4 tojás
5 dkg por alakú eritrit
15 dkg vegyes erdei gyümölcs
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabot finomra daráljuk, elkeverjük a kakaóporral, 1 tojás fehérjével, 3 dkg vajjal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre 1 cm vastag téglalapot formázunk, és 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, majd kisebb darabokra törjük.
A krémhez az egész tojásokat és a maradék 1 sárgáját elektromos habverővel az eritrittel együtt habosra verjük. A csokit 3 dkg vajjal megolvasztjuk, hagyjuk hűlni, és elkeverjük a tojáskrémmel.
Üvegtál aljára erdei gyümölcsöt szórunk, rátesszük az összetört zabkekszet, rákanalazzuk a csokikrémet, majd a habnak felvert tejszínt. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
A lapáttartóval felszerelt állókeverő edényében vagy egy kézi elektromos keverővel ellátott nagy keverőtálban kb. 5 percig verjük a vajat közepesen nagy sebességgel, amíg krémes és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, szódavizet és tovább keverjük, míg homogén, csomómentes nem lesz. Minimális olajat teszünk a masszába, ezt is elkeverjük. Olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát nem kapunk. A fehérjét egy csipet cuko...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesRobotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a három tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, beletesszük a ricottát és egy csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű