10 dkg zabpehely
7 dkg vaj
2 dkg kakaópor
10 dkg steviás étcsokoládé
2 dl tejszín
4 tojás
5 dkg por alakú eritrit
15 dkg vegyes erdei gyümölcs
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabot finomra daráljuk, elkeverjük a kakaóporral, 1 tojás fehérjével, 3 dkg vajjal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre 1 cm vastag téglalapot formázunk, és 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni, majd kisebb darabokra törjük.
A krémhez az egész tojásokat és a maradék 1 sárgáját elektromos habverővel az eritrittel együtt habosra verjük. A csokit 3 dkg vajjal megolvasztjuk, hagyjuk hűlni, és elkeverjük a tojáskrémmel.
Üvegtál aljára erdei gyümölcsöt szórunk, rátesszük az összetört zabkekszet, rákanalazzuk a csokikrémet, majd a habnak felvert tejszínt. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A nedves hozzávalókat apránként adagoljuk, hogy ne legyen csomós a tészta. Állni hagyjuk kb. félóráig. Utána sütjük és töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk el kevés langyos, cukros tejjel és egy marék liszttel készítsünk jól kidolgozott kovászt. Amíg az kel, tegyük a lisztbe a vajat, cukrokat, sót és morzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük. Pihenés után minden palacsinta előt...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA cukrot felfőzzük a vízzel, 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport, habverővel eldolgozzuk, 1-2 per elteltével lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a diót és a...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű