Családireceptkönyv.hu

Tortakrém régi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2.5dl tej
1 tojás.2.5 dkg liszt,felfőzni és kihűlésig keverni.
25 dkg vajat 15 dkg p.cukorral kikeverni hozzá 1 k forró víz és 2 k citromlé.összekeverni a kettőt.Csokikrémhez 2 k.kakaó és 2 k titkos hozzávaló

Elkészítés:


2.5dl tej
1 tojás.2.5 dkg liszt,felfőzni és kihűlésig keverni.
25 dkg vajat 15 dkg p.cukorral kikeverni hozzá 1 k forró víz és 2 k citromlé.összekeverni a kettőt.Csokikrémhez 2 k.kakaó és 2 k titkos hozzávaló




Tortakrém régi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Zabpehelylisztes palacsinta sárgabaracklekvárral
Zabpehelylisztes palacsinta sárgabaracklekvárral

1. A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Citromos pohárkrém
Citromos pohárkrém

A citromkrémhez felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a citromlével - citom reszelt héjjával. Utána összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Rizsfelfújt / rizskoch
Avatar Erika Kedvelnék
Rizsfelfújt / rizskoch

A rizst a vízzel kezdem el főzni a vaníliával, csipet sóval, Két részletben hozzáadom a tejet és puhára főzöm nagyon lassú tűzön, lefedve. Amikor puha a rizs, langyosra hűtöm, h...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta
Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük. A tejet és a tejszínt összeöntjük, megmelegítjük, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk