Családireceptkönyv.hu

Sós karamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél bögre tejszín
1 bögre cukor
60 gr vaj
háromnegyed ek só
kis vanília

Elkészítés:


A cukrot pirítjuk
bele a vaj
elkeverni, utána tejszín,főzőlap lekapcsolás
só és vanília belekeverés,
15-20 dkg krémhez keverni

Sós karamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gertrúd
Tiramisu
Tiramisu

A mascarponét a kétféle cukorral és a sütőlikőr felével jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a mascarponés krémbe forgatjuk. A piskótákat belemártjuk a kávés, l...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme

Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...

Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi)
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andi
Mascarponés krémmel töltött karácsonyi sütemény
Mascarponés krémmel töltött karácsonyi sütemény

Tészta elkészítése: A diót őröld le finomra, keverj bele egy pici mézeskalács fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Tojáslikőrös panna cotta
Tojáslikőrös panna cotta

1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül. 2. Félrehúz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk