fél bögre tejszín
1 bögre cukor
60 gr vaj
háromnegyed ek só
kis vanília
A cukrot pirítjuk
bele a vaj
elkeverni, utána tejszín,főzőlap lekapcsolás
só és vanília belekeverés,
15-20 dkg krémhez keverni
A mascarponét a kétféle cukorral és a sütőlikőr felével jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a mascarponés krémbe forgatjuk. A piskótákat belemártjuk a kávés, l...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi) Nehézség: NehézTészta elkészítése: A diót őröld le finomra, keverj bele egy pici mézeskalács fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét ver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül. 2. Félrehúz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű