6 tojás, 1
2 e.k. porcukor,
1 dl étolaj,
6 e.k. hideg víz,
12 e.k, liszt,
1 csipet só,
2 e.k. kakaópor,
2 cs. gesztenyemassza (50 dkg),
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor (a krémhez),
1/2 rumaroma, vagy 0,5 dl rum,
1 cs. vaníliás puding,
3 dl tej,
2-3 dl Hulala tejszín, vagy 1 tejszínhabpor,
1 habfixáló
1,5 dl tej.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni).
A cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük.
A pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez.
A tejszínt felverjük.
A piskótára kenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is.
1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 50-60 perc Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, majd a tojással és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kivajazott tűzálló formába simítjuk, és 12 percig sütjük a mikróban. 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a töltelékeket készítjük el, az alábbi módon. Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el. 0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dkg...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: Közepes