5 dkg húsos szalonna, 40 dkg zöldbab, 50 dkg darált csirkemell, 10 dkg bulgur, 1 nagy pohár joghurt, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 1 tk. őrölt paprika.
A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és félpuhára pároljuk (ha kell, sózzuk).
A vöröshagymát aprítjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált húst, sózzuk, borsozzuk, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk majoránnával és őrölt paprikával. Kevés vizet aláöntve még pár percig pároljuk. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. Egy kisebb tűzálló tál aljára terítjük a zöldbab felét, rásimítjuk a bulgurt, erre a darált húst, szaftjával együtt. Befedjük a maradék zöldbabbal, tetejére simítjuk a joghurtot, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Mindent összekeverni fél órát pihentetni. Kis halmokat rakni a tepsibe és 180 fokon aranybarnára sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a csirkemellet csíkokra, sózzuk, borsozzuk, kenjünk meg a krémsajttal, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Melegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Fújjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe rakjuk bele a vizet és a kókuszreszeléket, majd forrástól számított öt percig forraljuk. Ha letelt az idő levesszük a tűzről, és lefedve öt percig állni hagyjuk! Kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát, felkarikázzuk vagy felkockázzuk. A tojásokat összekeverjük a lágy vajjal, tejszínnel, búzadarával, és liszttel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű