menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott zöldbab bulgurral


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 dkg húsos szalonna, 40 dkg zöldbab, 50 dkg darált csirkemell, 10 dkg bulgur, 1 nagy pohár joghurt, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 1 tk. őrölt paprika.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és félpuhára pároljuk (ha kell, sózzuk).
A vöröshagymát aprítjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált húst, sózzuk, borsozzuk, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk majoránnával és őrölt paprikával. Kevés vizet aláöntve még pár percig pároljuk. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. Egy kisebb tűzálló tál aljára terítjük a zöldbab felét, rásimítjuk a bulgurt, erre a darált húst, szaftjával együtt. Befedjük a maradék zöldbabbal, tetejére simítjuk a joghurtot, majd előmelegített sütőben megsütjük.

Rakott zöldbab bulgurral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Margó
FETÁS CÉKLASALÁTA
FETÁS CÉKLASALÁTA

Elkészítés: A céklaagumókat meghámozom, és zöldségreszelővel vékony csíkokra vágom. Az újhagymát, az erőspaprikát és a fokhagymagerezdet felkarikázom, és a zöldségekkel összekevere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Humusz
Humusz

Első körben érdemes a tahinit a citromlével úgy összedolgozni a mixerrel, hogy egy percig járatjuk a gépet, majd a tál oldalára tapadt masszát újra az edény közepére tereljük, és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Leves: ezért együnk mindennap
Leves: ezért együnk mindennap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Diétás tejbegríz zabkorpából (tejbe zabkorpa) cukor
Diétás tejbegríz zabkorpából (tejbe zabkorpa) cukor

A kókusztejet egy csipet sóval egy lábasban felforraljuk (fedő nélkül). A forró kókusztejbe folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a zabkorpát, majd ízlés szerinti sűrűségűre f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk