5 dkg húsos szalonna, 40 dkg zöldbab, 50 dkg darált csirkemell, 10 dkg bulgur, 1 nagy pohár joghurt, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 1 tk. őrölt paprika.
A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és félpuhára pároljuk (ha kell, sózzuk).
A vöröshagymát aprítjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált húst, sózzuk, borsozzuk, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk majoránnával és őrölt paprikával. Kevés vizet aláöntve még pár percig pároljuk. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. Egy kisebb tűzálló tál aljára terítjük a zöldbab felét, rásimítjuk a bulgurt, erre a darált húst, szaftjával együtt. Befedjük a maradék zöldbabbal, tetejére simítjuk a joghurtot, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Tedd szobahőmérsékletű, közvetlen napfénytől védett helyre és lazán zárd rá a tetejét. Olyan lakásban vagy házban, ahol felütötte már a fejét a penész, jobb, ha teljesen bezárod az...
Elkészítési idő: folyamatos... Nehézség: KönnyűAz édesburgonyákat megpucoljuk, közepes hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal, majd sütőben megsütjük. Céklasaláta:...
Elkészítési idő: 30-45 perc Nehézség: KönnyűHogyan előzhetjük meg a vesekő kialakulását? Mivel magától nem múlik el, ha egyszer kialakult a vesekő, jobb megelőznünk. Mit tehetünk a vesekő kialakulásának megelőzésére? Igy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a hozzávalókat ügyelve arra, hogy gyors mozdulatokkal kavarjuk. Ha kész, fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz