5 dkg húsos szalonna, 40 dkg zöldbab, 50 dkg darált csirkemell, 10 dkg bulgur, 1 nagy pohár joghurt, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 1 tk. őrölt paprika.
A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és félpuhára pároljuk (ha kell, sózzuk).
A vöröshagymát aprítjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált húst, sózzuk, borsozzuk, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk majoránnával és őrölt paprikával. Kevés vizet aláöntve még pár percig pároljuk. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. Egy kisebb tűzálló tál aljára terítjük a zöldbab felét, rásimítjuk a bulgurt, erre a darált húst, szaftjával együtt. Befedjük a maradék zöldbabbal, tetejére simítjuk a joghurtot, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Elkészítés: A céklaagumókat meghámozom, és zöldségreszelővel vékony csíkokra vágom. Az újhagymát, az erőspaprikát és a fokhagymagerezdet felkarikázom, és a zöldségekkel összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső körben érdemes a tahinit a citromlével úgy összedolgozni a mixerrel, hogy egy percig járatjuk a gépet, majd a tál oldalára tapadt masszát újra az edény közepére tereljük, és m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kókusztejet egy csipet sóval egy lábasban felforraljuk (fedő nélkül). A forró kókusztejbe folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a zabkorpát, majd ízlés szerinti sűrűségűre f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű