4 tojás
4 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
3 evőkanál kókuszreszelék
A töltelékhez:
a piskótalapból leeső rész
8 db babapiskóta
3 evőkanál sütőrum
1 dl tej
10 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
1 csomag főzés nélküli puncsízű pudingpor
10 dkg margarin
2 evőkanál tej
6 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát, hozzáadom a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, és nagyméretű sütőpapíros tepsiben 180°C-on 20 percig sütöm. Amikor megsült, egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és a tésztát méretre vágom. A tésztát lekvárral lekenem, és a formát kibélelem vele.
Egy másik darabot az őzgerinc tetejére vágok, a többi piskótát pedig apróra tördelem a babapiskótával együtt, és a rummal elvegyített tejjel meglocsolom. Hozzáadom a cukrot, a margarint, a darált diót, a lekvárt és a kakaóport. Az egészet összekeverem és az őzgerincbe töltöm. A tetejét lekenem ismét lekvárral, és a lappal lezárom. 1-2 órát a hűtőbe teszem, majd a pudingos masszával bevonom.
A pudingos masszához a margarint a cukorral és a tejjel gőz felett kikeverem, hozzáadom a főzés nélküli pudingport, besűrítem, majd az alagutat bevonom és kókuszreszelékkel megszórom.
Domján Mária receptje.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük, ízlés szerint édesíthetjük is, de szerintem elég édes ez így is. Kinyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni. Diónyi gombócokat formálni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakni , nem túl közel egymáshoz. Gyorsan megsül. Nem szabad túlsütni mert kemény lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy nagy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Forgácsszerű masszát kapunk. A 2/3-át egy közepes méretű, kivajazott tepsi aljára nyomkodjuk. Meggyes szószhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz