4 tojás
4 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
3 evőkanál kókuszreszelék
A töltelékhez:
a piskótalapból leeső rész
8 db babapiskóta
3 evőkanál sütőrum
1 dl tej
10 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
1 csomag főzés nélküli puncsízű pudingpor
10 dkg margarin
2 evőkanál tej
6 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát, hozzáadom a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, és nagyméretű sütőpapíros tepsiben 180°C-on 20 percig sütöm. Amikor megsült, egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és a tésztát méretre vágom. A tésztát lekvárral lekenem, és a formát kibélelem vele.
Egy másik darabot az őzgerinc tetejére vágok, a többi piskótát pedig apróra tördelem a babapiskótával együtt, és a rummal elvegyített tejjel meglocsolom. Hozzáadom a cukrot, a margarint, a darált diót, a lekvárt és a kakaóport. Az egészet összekeverem és az őzgerincbe töltöm. A tetejét lekenem ismét lekvárral, és a lappal lezárom. 1-2 órát a hűtőbe teszem, majd a pudingos masszával bevonom.
A pudingos masszához a margarint a cukorral és a tejjel gőz felett kikeverem, hozzáadom a főzés nélküli pudingport, besűrítem, majd az alagutat bevonom és kókuszreszelékkel megszórom.
Domján Mária receptje.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. Az aszalt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCombine all ingredients except for the chocolate in a large bowl and whisk until well combined. Pour into your ice cream maker and process according to the manufacturer’s instructi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagyományos módszer szerint a vaníliarudat felhasítjuk, és késheggyel kikapargatjuk a belsejéből a finom pépet (A). A lisztet deszkára/munkalapra szitáljuk. A fagyos zsiradéko...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű