Hozzávalók:
1 l tej
30 dkg rizs
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 tojás
1 csipet só
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Felfújtak > Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam
Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam
Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam
Beküldve: 2014.06.19.
Kategória: Felfújtak
Küldte: aranytepsi
Látták: 4533
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap, Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert, Ebéd, Reggeli, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
1 l tej
30 dkg rizs
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 tojás
1 csipet só
Elkészítése:
A tejben a rizsát puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat és a kihűlt rizsbe keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk.
Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, ez nekem 35-40 perc volt.
Ha kicsit hűl, szépen szeletelhető.
Ez az egyik legkedvesebb édességem. Mint ahogyan olyan sok mindent a konyhában, ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam. Alig bírom kivárni, hogy ha kisült, kicsit hűljön és már lehessen tányérra szedni. Legjobban a mézédes sárgabarackdzsemmel kedvelem. Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk.
Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/10/rizskoch-ahogy-anyukamtol-tanultam.html
A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás c...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített ke...
Elkészítési idő: 42 perc Nehézség: KönnyűTegyünk a tejszínt és a vaníliarudat egy lábosba, és melegítsük fel, de ne forrjon. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját a porcukorral, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá n...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a tojásokat egyenként beleütjük, és belecsepegtetjük a rumot. 2. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz