2 tojás,
1 pohár kefir vagy joghurt,
40 dkg apróra vágott párizsi (parizer) vagy sonka,
20 dkg liszt,
só,
olaj a kisütéshez.
A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök, s 1 evőkanál mennyiségű tésztamasszát szétterítek benne. Mindkét oldalán pirosra sütöm. Savanyúsággal vagy salátával, tea mellé kitűnő vacsora.
Bedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent ôsszegyúrunk,kinyújtjuk vékony szalagokra elmetéljuk derelye metszôvel. Tetszés szerint amilyen hosszúkat akarunk..Megsodorjuk és kettôt egybe fonunk.Megkenjuk tojással és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban lévő, lobogó vízben puhára főzzük, majd áttörjük, és picit hűlni hagyjuk. Érdemes a klasszikus burgonyanyomót használni, azt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 4 főtt krumplit összetörünk, összegyúrjuk 2 dl tejföllel, 1 csomag élesztővel, 3 teáskanál sóval, kb. 1/2 kg sima liszttel. 2. Körbelisztezett mély tálban letakarva hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz