Családireceptkönyv.hu

Vaniliapudingos almás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:


20 dkg disznózsír
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

4 evőkanál gríz
6 nagyobb alma
1,2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor

Elkészítés:


A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.) A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.

Vaniliapudingos almás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes krémes
Mézes krémes

A liszt kivételével a tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és felmelegítjük alacsony lángon. Ezután hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálból, jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Meggyes-Mascarponekrémes piskótatekercs
Meggyes-Mascarponekrémes piskótatekercs

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk