menu

Családireceptkönyv.hu

Masala macaroni


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
• 250 g tészta - szarvacska (szárazon)
• víz
• só

A szószhoz
• 70 g angol zeller
• 1 db paprika - kaliforniai, piros
• 2 evőkanál étolaj
• 400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
• 1 evőkanál mustármag
• 1 teáskanál garam masala
• 15 g gyömbér (friss, reszelt)
• 1 teáskanál chili pehely
• 1 evőkanál citromlé
• 1 teáskanál só
• bors - fekete (tört)
• 1 evőkanál korianderzöld

Elkészítés:


1. Meghámozzuk az angol zellert, és felszeleteljük.
2. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk.
3. A meghámozott gyömbért felszeleteljük, csíkokra vágjuk, majd apró kockákra vágjuk.
4. A paprikát felszeleteljük, kivágjuk csumáját. Csíkokra, majd kis kockákra vágjuk.
5. A mustármagot, és a chili pelyhet egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
6. Elzárjuk a lángot, hogy a fűszerek nehogy megégjenek. Hozzáadjuk az étolajat, fokhagymát, és a gyömbért. Újra alágyújtjuk, és kb. 2 percig pirítjuk.
7. Beletesszük a vöröshagymát, az angol zellert, és együtt újabb 2-3 percig pirítjuk.
8. Ezután következik a kaliforniai paprika, és újabb 2-3 perc pirítás.
Hozzáadjuk a kockázott paradicsom konzervet, garam masalát, és a frissen őrölt fekete borsot.
9. Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Kb. 8 perc alatt.
10. Ízesítjük a szószt citromlével, sóval, és további 1-2 percig főzzük.
12. A szószhoz adjuk a főtt tésztát, a finomra vágott koriander zöldet, és jól összekeverjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Forrázott Palacsinta:
Forrázott Palacsinta:

Elkészítés: A tojást a sóval a cukorral habosra felverem. Hozzá adom a forró vizet, kefirt, és a többi hozzávalót. Csomómentesre kavarom és sütöm. Jó étvágyat hozzá!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

A lisztből, tejből, vízből és sóból sima tésztát keverünk, a tojásokat felverjük és habverővel vagy robottal a tésztához keverjük. 10-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tö...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pelmenyi (hússal töltött tésztabatyu)
Pelmenyi (hússal töltött tésztabatyu)

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. Ezután a tésztát lisztezett desz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Baconbe göngyölt túrós csusza
Baconbe göngyölt túrós csusza

A tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni. A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam,kiszedtem. 180°-ra közben előmelegítem a sütőt. A tés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk