• 1 bögre barnacukor
• 1 bögre margarin
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 12 g vaníliás cukor - bourbon
• 12 g sütőpor
• 1.5 bögre búzaliszt (BL55)
• 4 bögre zabpehely
• 100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
1. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőport és a lisztet. Elkeverjük. Legvégül beleforgatjuk a zabpelyhet és a reszelt csokoládét is.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis kupacokat halmozunk rá. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.
3. 180 C fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük őket. Dobozba téve sokáig megtartja frissességét. Ha nincsen barna cukrunk a kristálycukor is megfelelő hozzá.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát kétfelé szedjük. Egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe (25×...
Elkészítési idő: 80-90 perc Nehézség: KözepesMegolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tojással és a reszelt citromhéjjal. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a tejjel váltakozva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt turmixold le, a zselatint kevés vízben old fel és keverd a gyümölcshöz. A tojásfehérjét kezd el felverni, amikor félkemény, akkor kanalanként add hozzá az édesítőt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük, a lisztet lassanként adjuk hozzá, csak amennyit felvesz. Meggyúrjuk a tésztát, ha nyújtható állagú, akkor nincs szükség több lisztre. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű