• 1 bögre barnacukor
• 1 bögre margarin
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 12 g vaníliás cukor - bourbon
• 12 g sütőpor
• 1.5 bögre búzaliszt (BL55)
• 4 bögre zabpehely
• 100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
1. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőport és a lisztet. Elkeverjük. Legvégül beleforgatjuk a zabpelyhet és a reszelt csokoládét is.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis kupacokat halmozunk rá. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.
3. 180 C fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük őket. Dobozba téve sokáig megtartja frissességét. Ha nincsen barna cukrunk a kristálycukor is megfelelő hozzá.
Tészta: A vizet a zsírral felforraljuk, majd a liszttel addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. 15 percig állni hagyjuk, majd robotgéppel egyesével, alaposan beledolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. 2. A tészta hozzávalót összekeverjük. 3. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. 4. A tetejét alaposan megszórjuk darabol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejbe belerakjuk az élesztőt, elkeverjük, aztán várunk. A lisztet tálba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, összekeverjük. Közben felfut az élesztő, hozzáadjuk a lisztes kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes