• 1 bögre barnacukor
• 1 bögre margarin
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 12 g vaníliás cukor - bourbon
• 12 g sütőpor
• 1.5 bögre búzaliszt (BL55)
• 4 bögre zabpehely
• 100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
1. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőport és a lisztet. Elkeverjük. Legvégül beleforgatjuk a zabpelyhet és a reszelt csokoládét is.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis kupacokat halmozunk rá. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.
3. 180 C fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük őket. Dobozba téve sokáig megtartja frissességét. Ha nincsen barna cukrunk a kristálycukor is megfelelő hozzá.
Az egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...
Elkészítési idő:1. Сливочное масло взбиваем с сахарной пудрой и солью до кремообразного состояния. 2. Добавляем белок и ванильную эссенцию и снова взбиваем. 3. Добавляем муку и замешиваем (м...
Elkészítési idő:A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén elhabart tojást és összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a tojásos tál tarta...
Elkészítési idő: