40 dkg liszt
20 + 15 dkg margarin
20 + 20 dkg cukor
4 tojás
25 dkg dió
2 cs. vaníliáspuding
7.5 dl tej
A lisztet és a 20 dkg margarint elmorzsoljuk, majd beledolgozunk 20 dkg cukrot és 4 tojássárgáját. 3 felé osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk.
4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a 20 dkg cukrot és a diót.
A krémet három részre szedve a tésztákra kenjük, majd külön-külön 200 fokon megsütjük.
A pudingokat elkészítjük, ha lanygosra hűlt, beledolgozzuk a 15 dkg margarint.
A sütemény összeállításakor mindegyik lapot megkernük a krém harmadával, tetejét darált dióval megszórjuk.
Másnapig hűtőben tároljuk.
A túrót szitán áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam, és 2-3 órára hűtőbe tettem, hogy a dara megdagadjon. Karalábévájó segítségével félgömböket formáztam bel...
Elkészítési idő:Elkészítése A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, beledaraboljuk a fehér csokit, majd addig keverjük, amíg a cs...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a toj...
Elkészítési idő: