40 dkg liszt
20 + 15 dkg margarin
20 + 20 dkg cukor
4 tojás
25 dkg dió
2 cs. vaníliáspuding
7.5 dl tej
A lisztet és a 20 dkg margarint elmorzsoljuk, majd beledolgozunk 20 dkg cukrot és 4 tojássárgáját. 3 felé osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk.
4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a 20 dkg cukrot és a diót.
A krémet három részre szedve a tésztákra kenjük, majd külön-külön 200 fokon megsütjük.
A pudingokat elkészítjük, ha lanygosra hűlt, beledolgozzuk a 15 dkg margarint.
A sütemény összeállításakor mindegyik lapot megkernük a krém harmadával, tetejét darált dióval megszórjuk.
Másnapig hűtőben tároljuk.
Tészta A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját összekeverjük a keményítővel/liszttel, a tejet a felhasított vaníliarúddal felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket. Édesítem és sűrűsödési...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével. Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű