350 g liszt
250 g vaj
2 tojássárga
4 ek víz
Lisztet összedolgozuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és vízzel. Éjszakán át pihentessük. Reggel a tésztából két lapot nyujtunk. Az egyiket, a tepsibe helyezve, bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerinti cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal. Ráhelyezük a másik lapotm villával megszurkáljuk, és középmeleg sütőben szép világosra sütjük. Még melegen porcukorot szitálunk rá, és kockára vágjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a sót és kemény habot verünk belőle. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk és a tojáshabot is b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összekutyulod és egy 25x35-ös tepsiben megsütöd.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kell először felverni a cukorral, sóval. Utána belekeverni a darált magvakat,és az olvasztott vajat.A legvégén leverjük hozzá a fűszert és a reszelt répát. 160 fokos sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű