350 g liszt
250 g vaj
2 tojássárga
4 ek víz
Lisztet összedolgozuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és vízzel. Éjszakán át pihentessük. Reggel a tésztából két lapot nyujtunk. Az egyiket, a tepsibe helyezve, bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerinti cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal. Ráhelyezük a másik lapotm villával megszurkáljuk, és középmeleg sütőben szép világosra sütjük. Még melegen porcukorot szitálunk rá, és kockára vágjuk.
A datolyát min. félórára beáztatjuk, majd a felét egy aprítóba tesszük, a rizs sziruppal, majd eldolgozzuk a géppel, majd belekerül a kókuszreszelék a kakaó és az őrölt lenmag is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk egy mélyebb tálba, és nyomjunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, kevés tejben feloldjuk a cukrot, ráöntjük az élesztőre, és kelesszük 15 percig...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A citrom héját lereszeljük, kifacsarjuk a levét, és a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük. Robotgépben fehéredésig keverjük a cukrot a tojással, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliát, és a fűszereket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű