350 g liszt
250 g vaj
2 tojássárga
4 ek víz
Lisztet összedolgozuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és vízzel. Éjszakán át pihentessük. Reggel a tésztából két lapot nyujtunk. Az egyiket, a tepsibe helyezve, bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerinti cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal. Ráhelyezük a másik lapotm villával megszurkáljuk, és középmeleg sütőben szép világosra sütjük. Még melegen porcukorot szitálunk rá, és kockára vágjuk.
1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól reszelhető legy...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűízlés szerint lekvár A hozzávalókból tésztát készítünk, A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk (3-4 mm), szaggatjuk, papírral bélelt tepsie helyezzük és megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű