25 dkg melegitett méz
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
2 késhegynyi fahéjpor
4-5 finomra tört szekfüszeg
1 csomag sütőpor
30 dkg
Az anyagokbol tésztát gyurunk.Ujjnyi vastagra nyujtjuk és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve, hámozott mandulával díszitjük. Közepes tűznél sütjük.
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet morzsolt össze a margarinnal. Ez után keverd hozzá a tojásnak a sárgáját, a szódabikarbónát, a cukrot, végül a vaníliacukrot és a rumot. Majd keverd hozzá a tejfölt és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Egy tálba daraboljt 4 dkg vajat, hagyd szobahőmérsékleten. 2. Moss meg 2 almát, vágd ketté, csumázd ki és nagyon vékonyan szeleteld fel. 3. 2 ek. cukrot és egy 1/2 citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,hozzáadtam a felfuttatott élesztőt. Egy könnyen kezelhető,nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Én kelesztettem 40 percig. Kisodortam és megtöltöttem. Mint a kaka...
Elkészítési idő: 1,20 Nehézség: Könnyű