25 dkg melegitett méz
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
2 késhegynyi fahéjpor
4-5 finomra tört szekfüszeg
1 csomag sütőpor
30 dkg
Az anyagokbol tésztát gyurunk.Ujjnyi vastagra nyujtjuk és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve, hámozott mandulával díszitjük. Közepes tűznél sütjük.
1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szobahőmérsékletű vajat/margarint habosítsuk ki a nyírfacukor porral. Keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a lisztet. Ha nem áll össze, adjunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekevertem és végül hozzáadtam a felkockázott almát is.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a l...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű