25 dkg melegitett méz
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
2 késhegynyi fahéjpor
4-5 finomra tört szekfüszeg
1 csomag sütőpor
30 dkg
Az anyagokbol tésztát gyurunk.Ujjnyi vastagra nyujtjuk és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve, hámozott mandulával díszitjük. Közepes tűznél sütjük.
Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. 2A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. 3A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy da...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krémhez a csokit mikróban vagy gőz felett olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy ne melegítsük sokáig, mert akkor csomós lesz. Inkább kevergessük egy kicsit, még ha darabos is, és hagy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz erdei gyümölcsöt (ha mirelitet használsz), akkor olvaszd ki, vízgőz felett pedig olvaszd fel a csokoládét. Az erdei gyümölcsön kívül mindent keverj jól össze keverőgéppel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű