-50 dkg liszt
-12 dkg zsir
-1 cs sütöpor
-14 dkg cukor
-3 tojás sárgája
- 1 evökanál tejfel
töltelék:
1 kg édes alma
12 dkg porcukor
1 cs vanilia cukor
- 5 dkg mazsola
-A hozzávalókat jól összegyúrjuk és és kettéossztjuk
- az egyék részt egyenletesen ki nyújtjuk és tepsi aljára helyezzük
-Az 1 kg almát lereszeljük gyengéden kinyomkodjuk majd a porcukor és a vaníliacukor keverékével vegyítve
egyenletesen elosztjuk a tésztán és a mazsolával megszórjúk.
-A tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük
-Kihűlés után porcukorral meghítjük és utána szeleteljük.
tepsi mérete:25 cm x 37 cm
-Sütés légkeverős sütőben 30 perc
A piskótához az egész tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat és kicsit még...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a zsiradékot a lisztel elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk, én 3 felé osztottam (ha teljes adagot csinálok 4 részre) és éjszakát hűtőben pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÚRÓS SÜTI ELKÉSZÍTÉSE: Keverjük össze a túrót az édesítőszerrel, a vaníliás eritrittel, a citromhéjjal, 1 evőkanál görög joghurttal! Válasszuk ketté a tojást, a fehérjét verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű