8 szelet kicsontozott sertésborda
40 dkg csiperke gomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
liszt
olaj
fűszerpaprika
2 dl tejföl
petrezselyem
A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a nem túl vékonyra szelt gombát, a felkarikázott zöldpaprikát, és a lehéjazott, felkarikázott paradicsomot. Pár percig erős lángon pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, majd felforraljuk és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40 percig pároljuk, ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. A tejfölt elkeverjük 1 kávésk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. Pertezselyemmel megszórva, külön tejfölt adva hozzá azonnal tálalhatjuk. Köretként galuska, párolt rizs, vagy akár rizibizi is illik hozzá.
1. A sertéshúst hosszúkás csíkokra, a szalonnát kockákra, a gombát nagyobb szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. 2. Az edényben a szalonna zsírját alacsony fokozaton kiolvasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és egy szűrőben állni hagyjuk. Közben a hússzeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk, egyenként lisztbe forgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cigánypecsenye elkészítéséhez először kikeverjük a pácot: egy tálba öntjük az olajat, beletesszük az áttört fokhagyma felét, hozzáadjuk a fűszerpaprika felét, majd megsózzuk, meg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes