Családireceptkönyv.hu

Bakonyi sertésborda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet kicsontozott sertésborda
40 dkg csiperke gomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
liszt
olaj
fűszerpaprika
2 dl tejföl
petrezselyem

Elkészítés:


A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a nem túl vékonyra szelt gombát, a felkarikázott zöldpaprikát, és a lehéjazott, felkarikázott paradicsomot. Pár percig erős lángon pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, majd felforraljuk és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40 percig pároljuk, ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. A tejfölt elkeverjük 1 kávésk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. Pertezselyemmel megszórva, külön tejfölt adva hozzá azonnal tálalhatjuk. Köretként galuska, párolt rizs, vagy akár rizibizi is illik hozzá.

Bakonyi sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonyás hús krumplival
Tarhonyás hús krumplival

Felkockázom a szalonnát és kuktában kisütöm a zsírját, rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és egy kicsit megpirítom. Majd rádobom a szintén kockára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Gombás karaj 2 - OK
Karaj - Gombás karaj 2 - OK

1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marianna
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk