50-70 dkg sertés apróhús
1-1.5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
olaj
só
bors
majoranna
csipet bazsalikom
pirospaprika
Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott apróhúst, és kifehéredéséig együtt pároljuk. Közben beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, majd pici pirospaprikával lehintjük, jól átkeverjük, és lefedve saját levében pároljuk. Ha nincs elég leve, akkor vízzel pótoljuk, de éppen csak annyit, hogy ne zsírban süljön. Ha puha a hús, levesszük a fedőt, és addig pároljuk kevergetve, amíg a lé elfő alatta. Közben bő forró olajban kisütjük a kockára vágott krumplit, majd a húshoz keverve jól átforrósítjuk az egészet.
1. A sertéstarját kiklopfoljuk, majd minkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával bekenjük. 2. Az apróra felszeletelt hagymából, fokhagymából és szalonnából kb. egy csipetnyit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk,befűszerezzük,majd állni hagyjuk egy időre(vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe). A tepsit kivajazzuk,egymás mellé rakjuk a hússzeleteket,megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyéket hártyázzuk le. Hurokkötéssel kössük meg a húst olyan módon, hogy a "farok" részt fordítsuk vissza a "fej" irányába, majd rögzítsük. A könnyebb rögzítés...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Közepes