menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye (ahogy én csinálom)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-70 dkg sertés apróhús
1-1.5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
olaj

bors
majoranna
csipet bazsalikom
pirospaprika

Elkészítés:


Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott apróhúst, és kifehéredéséig együtt pároljuk. Közben beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, majd pici pirospaprikával lehintjük, jól átkeverjük, és lefedve saját levében pároljuk. Ha nincs elég leve, akkor vízzel pótoljuk, de éppen csak annyit, hogy ne zsírban süljön. Ha puha a hús, levesszük a fedőt, és addig pároljuk kevergetve, amíg a lé elfő alatta. Közben bő forró olajban kisütjük a kockára vágott krumplit, majd a húshoz keverve jól átforrósítjuk az egészet.

Brassói aprópecsenye (ahogy én csinálom)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Töltött karajszeletek „sárkányosan”
Karaj - Töltött karajszeletek „sárkányosan”

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fűszeres mustáros máj
Fűszeres mustáros máj

A megmosott, megtisztított májat tűzálló tálba tesszük. A mustárt, az olajat és a fűszereket egy másik tálban jól összekeverjük, majd a májra kenjük. Előmelegített sütőben kb. 20 p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben

Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pörkölt oldalasból,tarhónyával
Pörkölt oldalasból,tarhónyával

a fel ólvaszttót zsírba meg píritom a hagymát,paprikát,és a fokhagymát,aranysárgára,beleteszem az oldalast a fűszereket és a paradicsomot,saját levében párolom és sütőm készre.ha m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk