menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye (ahogy én csinálom)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-70 dkg sertés apróhús
1-1.5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
olaj

bors
majoranna
csipet bazsalikom
pirospaprika

Elkészítés:


Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott apróhúst, és kifehéredéséig együtt pároljuk. Közben beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, majd pici pirospaprikával lehintjük, jól átkeverjük, és lefedve saját levében pároljuk. Ha nincs elég leve, akkor vízzel pótoljuk, de éppen csak annyit, hogy ne zsírban süljön. Ha puha a hús, levesszük a fedőt, és addig pároljuk kevergetve, amíg a lé elfő alatta. Közben bő forró olajban kisütjük a kockára vágott krumplit, majd a húshoz keverve jól átforrósítjuk az egészet.

Brassói aprópecsenye (ahogy én csinálom)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros disznó
Mustáros disznó

A húst süsd meg egyben, ( a borsozás ezúttal elmaradhat, és a fokhagymát is elhagyhatod). A húst vedd ki, némi pihentetés után szeleteld fel, s tedd egy tűzálló tálra. Ha a sütőe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majoránnás fasírt petrezselymes krumplival
Majoránnás fasírt petrezselymes krumplival

A darált hús középében kis gödröt csinálok,beleteszem a sót, borsot, tojást, majoránnát, pirospaprikát, a fokhagymákat hagymanyomón átnyomva. Az egészet alaposan összedolgozom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Füstölt sajttal-sonkával töltött karaj
Karaj - Füstölt sajttal-sonkával töltött karaj

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk. 2. Összeállítás: a baconszeletre fektetjük a húst, arra teszünk másfél szelet sonkát, arra pedig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mónika
Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával
Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával

Elkészítése: 1. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felkarikázzuk, és forró olajon elkezdjük pirítani. Miközben pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha már a hús egyik fele kifehéredett,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk