70 dkg liszt
1 kispohár kefir
4 ek.cukor
Kiskanál só
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő
(1rama,almareszelőn reszelve,később kell..)
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom.
A hozzávalókat alaposan kidagasztom.
Hűtőben kel 1órát.
Ha kivetettem a tésztát,8 részre osztom.
Gömbölyűre formázom.
Az első gombócot vékonyra kinyújtom,karika alakúra és egy rész lereszelt vajat rakok rá. A vajat 7 fele osztom így könnyebb mikor rakni kell.
Szóval,aztán a 2. gombócot is így kinyújtom vékony karikára és lerakom az előző vajas tésztára. És ezt addig folytatom míg el nem fogy minden.
Eztán megint kinyújtom nagyon vékonyra és kör alakúra.
12 cikkre osztom. Töltöm.
Bármivel meglehet tölteni.
Feltekerem és zsírozott tepsibe rakom. Hűtőbe másnap reggelig pihen.
Másnap tojással lekenem és pirulásig sütöm.
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam, hagytam duplájára kelni. A tésztát három egyforma darabba vágtam, majd cipókat formáztam belőlük. Sütőzacskóba tettem őket és hideg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBaloldali: KÓKUSZLISZTES 12db-hoz. 4 tojás 15 dkg kókuszliszt 5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz) 2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat) 1 evőkanálnyi sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász készítése házilag A kovászos kenyerek fogyasztása kedvező az emberi szervezet számára, ugyanis élesztő és cukor nékül süthetünk természetesen kenyeret, péksüteményeket. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű