Családireceptkönyv.hu

Croassan


Írta:

Elk. idő: 1,5+8,5 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
1 kispohár kefir
4 ek.cukor
Kiskanál só
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő

(1rama,almareszelőn reszelve,később kell..)

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben felfuttatom.
A hozzávalókat alaposan kidagasztom.
Hűtőben kel 1órát.
Ha kivetettem a tésztát,8 részre osztom.
Gömbölyűre formázom.
Az első gombócot vékonyra kinyújtom,karika alakúra és egy rész lereszelt vajat rakok rá. A vajat 7 fele osztom így könnyebb mikor rakni kell.
Szóval,aztán a 2. gombócot is így kinyújtom vékony karikára és lerakom az előző vajas tésztára. És ezt addig folytatom míg el nem fogy minden.
Eztán megint kinyújtom nagyon vékonyra és kör alakúra.
12 cikkre osztom. Töltöm.
Bármivel meglehet tölteni.
Feltekerem és zsírozott tepsibe rakom. Hűtőbe másnap reggelig pihen.
Másnap tojással lekenem és pirulásig sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
366. Vizes zsemle  8-10 db
366. Vizes zsemle 8-10 db

Langyos vízben, a cukorral felfuttatni az élesztőt,. Rá az átszitált liszt és dagasztani,só.. Ha összeállt a tészta,hozzáadni a langyos margarint. Kicsit átgyúrni és keleszten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Perec(igazi)
Perec(igazi)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos csiga-Limara
Kolbászos csiga-Limara

A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk