60 dkg liszt, 12 gramm só, 75 gramm tejföl, 2,4 dl tej, 1,2 dl víz, 24 gramm friss élesztőből készült 10 db, hát ez is finom kifli, csak ajánlani tudom ;) Ami plusz, kapott 12 gramm árpamaláta lisztet, de ez elhagyható
15 perc 220 fokon gőzzel, majd anélkül 4-5 perc 200 fok légkeveréssel.
Könnyű tesztát dagasztunk, inkább kicsit lágyabb legyen. 20 perc után átszellőztetjük, majd duplájára kelesztjük. A tésztát 12 részre osztjuk, kicsit pihentetjük, majd 10-12 cm át...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól összedagasztjuk, és hagyjuk megkelni...( én kb 20 perc után egy kicsit átmozgatom a tésztát ) Megformázzuk a zsemléket, és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük.....
Elkészítési idő:A langyos tejben feloldottam 1 teáskanál cukrot, belemorzsoltam és felfuttattam az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáltam. Hozzáadtam a sót, az enyhén felvert tojást,...
Elkészítési idő:A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: