60 dkg liszt, 12 gramm só, 75 gramm tejföl, 2,4 dl tej, 1,2 dl víz, 24 gramm friss élesztőből készült 10 db, hát ez is finom kifli, csak ajánlani tudom ;) Ami plusz, kapott 12 gramm árpamaláta lisztet, de ez elhagyható
15 perc 220 fokon gőzzel, majd anélkül 4-5 perc 200 fok légkeveréssel.
Először a bacont felcsíkoztam, majd lassú tűzön ropogósra sütöttem. Kivettem a zsírjából és félretettem hűlni. A sajtmártáshoz megolvasztottam a vajat, beledobtam a lisztet és h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével összegyúrom az alapanyagokat, amikor kezd összeállni, akkor adom hozzá kis részletekben a vajat is. Sima, ruganyos, viszonylag lágy tésztát kell kapni. Letakarva,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű