60 dkg liszt, 12 gramm só, 75 gramm tejföl, 2,4 dl tej, 1,2 dl víz, 24 gramm friss élesztőből készült 10 db, hát ez is finom kifli, csak ajánlani tudom ;) Ami plusz, kapott 12 gramm árpamaláta lisztet, de ez elhagyható
15 perc 220 fokon gőzzel, majd anélkül 4-5 perc 200 fok légkeveréssel.
Kézi habverővel csomómentesre keverjük, szilikonos formákba öntjük, (nekem régi sütőm van, így én 3-as fokozaton 40 percig sütöttem). Mikor kész, picit hagyom hűlni, kettévágom, m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk vagy dagasztunk, melyet 12 egyenlő részre osztunk. A szárított élesztős nem kell felfuttatni! 2. A darabokból labdácskákat formázunk, mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dkg kenyérliszttel 1 dl langyos, cukros tejben simára keverjük, és letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes