Családireceptkönyv.hu

Kukucskálós túrós


Írta:

Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 ek. kakaó, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 1/2 cs. sütőpor. Összegyúrni és golyókat formálni belőle, majd kikent tepsibe hézagosan tesszük. Erre öntjük a következő masszát.

Elkészítés:


50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin, 2 cs. vani.cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérje habbá verve a végén kerül bele! Összekeverni és ráönteni a golyókra. Előmelegített sütőbe tesszük, szép lassan sütjük. / tűpróba! /
160 fokon 40-45 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A barna tésztát hűtőbe tettem 15 percre, majd vizes kézzel gombócokat formáltam.

2. Cukrot (én kristálycukrot használtam), vajat, tojássárgáját jól kikevertem, majd a vaníliás pudingot, ezután a tojásfehérjét és csak legvégül kavartam hozzá a túrót .

3. Tettem bele reszelt citromhéjat is .

4. Rumos meggybefőttet tettem a barna gombócok közepébe.

5. A túrós krémhez én csak 20 dkg cukrot használtam, mert nekem az első süti kicsit édes volt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Vaníliapudingos csiga
Vaníliapudingos csiga

Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben. Elég egy kanál cukrot tenni a tejbe, a többi mehet a tésztába. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, tegyük hozzá a maradék cukro...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mákos guba (paleo)
Mákos guba (paleo)

Az almát egy nagy lábosban az olajon, kis lángon összefonnyasztom. Rádobom a darált mákot, amit az eritrittel és a fél citrom reszelt héjával kevertem össze. Ezzel tovább pirítom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos-mákos rúd Nizi Évitől
Szezámmagos-mákos rúd Nizi Évitől

A hozzávalókat összegyúrjuk,annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. 4 cipóra osztjuk,, kb tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk