12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 ek. kakaó, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 1/2 cs. sütőpor. Összegyúrni és golyókat formálni belőle, majd kikent tepsibe hézagosan tesszük. Erre öntjük a következő masszát.
50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin, 2 cs. vani.cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérje habbá verve a végén kerül bele! Összekeverni és ráönteni a golyókra. Előmelegített sütőbe tesszük, szép lassan sütjük. / tűpróba! /
160 fokon 40-45 percig.
1. A barna tésztát hűtőbe tettem 15 percre, majd vizes kézzel gombócokat formáltam.
2. Cukrot (én kristálycukrot használtam), vajat, tojássárgáját jól kikevertem, majd a vaníliás pudingot, ezután a tojásfehérjét és csak legvégül kavartam hozzá a túrót .
3. Tettem bele reszelt citromhéjat is .
4. Rumos meggybefőttet tettem a barna gombócok közepébe.
5. A túrós krémhez én csak 20 dkg cukrot használtam, mert nekem az első süti kicsit édes volt.
A margarint felolvasztottam, a hozzávalókat összekevertem, csak annyi vizet tettem hozzá, hogy feloldódjon a liszt, de a tészta elég kemény maradjon. Kb 2 evőkanálnyit tettem a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étkezési zselatint és a 3 dl tejet állandó kevergetés mellett felfuttatjuk. Ne forraljuk fel, csak meleg legyen. A túrót a porcukrot a rámát és a vaníliás cukrot kikeverjük. A z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn a házi baracklekváromból töltöttem bel jól össze is csíptem őket, mégis kifolyt pici belőlük. Ami nem rontott rajta, sőt nekem jobban is ízlett. De lehet sütésálló lekvárt tenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGőz felett felverjük. Hozzáadunk, 40 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és három (3) lapot sütünk belőle. 6 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. Krém: 25 dkg ráma margarin...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz