menu

Családireceptkönyv.hu

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl tej
2 kávéskanál só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

1 db zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 db nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 db nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt

Kenéshez:
1 db tojássárgája

Szóráshoz:
1 teáskanál szezámmag

Átgőzöléshez:
2 evőkanál tej

Elkészítés:




Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül pedig a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.

A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojásságával és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk,kinyújtjuk 1 cm vastagra A tojást rákenjük a tésztára majd rászórjuk a sajtot Egyforma méretű csíkokra feldaraboljuk tespibe helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tatu kifli
Tatu kifli

1 evőkanál cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt a lisztbe beletesszük a 2 evő kanál étolajat és a felfuttatott élesztőt ezeket össze gyúrjuk és két cipót csinálunk hagyjuk 1 és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk (ha szükséges, tejet még adhatu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRUMPLIS POGÁCSA KATHAROSZ *
KRUMPLIS POGÁCSA KATHAROSZ *

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk, ezután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük....

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk