Tésztához:
50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl tej
2 kávéskanál só
5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 db zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 db nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 db nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt
Kenéshez:
1 db tojássárgája
Szóráshoz:
1 teáskanál szezámmag
Átgőzöléshez:
2 evőkanál tej
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül pedig a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojásságával és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.
A langyos cukros vízben futtassuk fel az élesztőt. Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Letakarva hagyjuk kétszeresére kelni, majd osszuk 22-24 g-os darabokra, tegyük egy tálcára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítani a tésztát. Kb. 1 cm vastagra nyújtani Tojással megkenni és vékonyra felcsíkozni. Megszórjuk sajttal vagy magokkal. Betesszük a vajazott tepsibe, vagy szilikon lapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű