menu

Családireceptkönyv.hu

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl tej
2 kávéskanál só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

1 db zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 db nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 db nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt

Kenéshez:
1 db tojássárgája

Szóráshoz:
1 teáskanál szezámmag

Átgőzöléshez:
2 evőkanál tej

Elkészítés:




Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül pedig a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.

A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojásságával és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hangya snack
Hangya snack

A langyos cukros vízben futtassuk fel az élesztőt. Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Letakarva hagyjuk kétszeresére kelni, majd osszuk 22-24 g-os darabokra, tegyük egy tálcára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött pogácsa
Töltött pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sós rudak
Sós rudak

Összeállítani a tésztát. Kb. 1 cm vastagra nyújtani Tojással megkenni és vékonyra felcsíkozni. Megszórjuk sajttal vagy magokkal. Betesszük a vajazott tepsibe, vagy szilikon lapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk