menu

Családireceptkönyv.hu

Vali féle kenyér


Írta:

Elk. idő: 10 óra
Adag: 1 kenyér
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


sütés előtti este:
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz
Ha túl nagy,lehet fél adagból is!

Elkészítés:


Összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő.
Kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat (45 perc körül) leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből az adagból készülhet 4 bagett. Ekkor a sütés 25 perc.
Friss meleg BAGETT

…szendvicseket csinálok belőle… recept csináltam egy gyors kovászt… 10 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5 dl víz… nekem ez is savó volt…. ezt összekevertem ….hagytam 1 órát kelni… ezután egy csipet sót teszek a dagasztóba.. rámértem 40 lisztet, 2,5 vizet… én itt is savót használtam… bele a kovász… kidagasztottam…hagytam kelni 1 órát… ekkor 3 részre vágtam kigömbölyítettem… pihent 10 percet… aztán kilapítottam és téglalap alakúra nyújtottam és feltekertem… az alját összecsíptem…..kicsit meggurigáztam …beletettem a sütőformába…itt még hagytam 20 percet … a sütőbe tettem egy tálka vizet a bagetteket bevágtam, lespricceltem alaposan megszórtam magokkal… 250 fokon megsütöttem..

https://www.sutnijo.hu/kereses?category%5B146%5D=1#results
Még kenyerek.

Bajor kifli

25 dkg liszt 25 dkg rétesliszt 2 dl tej 5 dkg élesztő 3 evőkanál olaj 1 teáskanál só 2 kávéskanál cukor 1 dl langyos víz élesztő, tej, cukor… meg langyosítom… az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát…. 30 perc kelesztés jön… ezután 12 darabra vágom… kigömbölyítem… még 10 percig hagyom… ezután négyszögletesre nyújtom jó vékonyra… feltekerem… 1 liter vízbe tettem 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót… vizet felforralom…ebbe rakom a kifliket mind a két oldalukat megfőzöm. 10 másodpercig… kiveszem egy lapát segítségével és a tepsire teszem amibe tettem sütőpapírt …a tetejüket bevágjuk… megszórjuk durva szemű sóval meg amilyen mag van…200 fokon 20 perc alatt szépre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Borika túrós pogácsája
Borika túrós pogácsája

Összeállítom a tésztát 20-30 percig letakarva pihentetem. Vékonyra kinyújtom, megkenem felvert tojással és feltekerem mint a beiglit. Félbehajtom. 10 percig pihen, másfél ujjnyi...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
IR kenyér(Patkos Dalma)
IR kenyér(Patkos Dalma)

A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A dagasztó tálba kimérem a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot. Hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet és sima tésztává gyúrom kb. 5 perc alatt. Ezután deszkára hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Lisztmentes kenyér
Lisztmentes kenyér

A tojások fehérjéhez adjuk hozzá a sót, és verjük kemény habbá. Ezután adjuk hozzá a vizet, és a szódabikarbónát. A magokat őröljük meg, hogy lisztszerű állaguk legyen, majd adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk