A kakaós lapokhoz
200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej
A töltelékhez
250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum
A tetejére
50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.
A tojásokat krémesre verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet. A masszából kiskanállal vagy lapos végű nyomózsákkal tallérokat képezünk, s ezeket sütőpapírral kibélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a többi hozzávalókat a megadott sorrendben. Egy sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát és beleszórjuk a rib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű