A kakaós lapokhoz
200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej
A töltelékhez
250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum
A tetejére
50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElkészítése: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hozzávalókat egy keverőtálba belerakom és jól összedolgozom, gyúrom kézzel, majd gombóc formájúra formázom. Az étolajat felmelegítem, de nem túl forróra, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű