A kakaós lapokhoz
200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej
A töltelékhez
250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum
A tetejére
50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.
A tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd a lágy vajat hozzáadva tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a vanília kivonatot. Egy másik tálba beleszitáljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A mandulalisztet és az egyik adag porcukrot szitáljuk át, hogy egészen finom szemcsés legyen 2. Az egyik adag pihentetett tojásfehérjét adjuk a mandulához. (amennyiben használu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz étcsokoládét felolvasztjuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponéba a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport, és összedolgozzuk a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű