4 db-hoz
2 tojás
1,5 kanál útifű maghéj
1 dl szódavíz
Fél kiskanál szódabikarbóna
eritrit
Túróhabos krém
két kanál túró, 1 tojás, vanília aroma, eritrit
A tojásokat gépi habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj valamint a szódabikarbóna és eritrit. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe adagoljuk a tésztát. Meg kell várni, hogy elváljon az edénytől a tészta széle, tehát süljön jól át, akkor lehet megfordítani.
Töltelék:
áfonyalekvár,
Túróhabos krém - ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a túróval és aromával, ízlés szerint édesítjük. A kettőt összeforgatjuk.
.Torta impregnálás - 250 g cukor, - 250 ml víz - 2 evőkanál. kanál Cahors, ű- 1 teáskanál citromlé, - vanillin. Forraljunk fel vizet egy serpenyőben, adjunk hozzá cukrot, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót finomra vágjuk, a csokoládét nagyobb darabokra törjük. Felmelegítjük a tejszínt, felolvasztjuk benne a vaníliás cukrot, a vajat és a bevonót. Belekeverjük a diót és a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztáhot a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót összekeverjük. A pudingot megfőzzük, kihűtjük, a ramat és porcukrot habosra keverjük. A két k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tojássárgáját a cukorral habosra keverem. A kif...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű