4 db-hoz
2 tojás
1,5 kanál útifű maghéj
1 dl szódavíz
Fél kiskanál szódabikarbóna
eritrit
Túróhabos krém
két kanál túró, 1 tojás, vanília aroma, eritrit
A tojásokat gépi habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj valamint a szódabikarbóna és eritrit. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe adagoljuk a tésztát. Meg kell várni, hogy elváljon az edénytől a tészta széle, tehát süljön jól át, akkor lehet megfordítani.
Töltelék:
áfonyalekvár,
Túróhabos krém - ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a túróval és aromával, ízlés szerint édesítjük. A kettőt összeforgatjuk.
A száraz hozzávalókat elkeverjük, és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fede...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összevegyítjük, beleütjük a tojást, beletesszük a tejfölt, egy kanál cukrot, csipet sót, és jól kidolgozzuk. Háromszor kinyújtjuk, hajtogatjuk, közben mindig fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes