Piskótához:
4 kanál zsírtalanított mandulaliszt
4 tojás
erytrit/négyszeres édesítő
Krémhez:
2 csomag vanília puding
8 dl mandulatej
1 tojás
2 kanál túró/vegakrém
vaníliaaroma
kávé
kakópor
A piskótát elkészítjük a szokásos módon (lásd Somlói galuska). A krémhez elkészítjük a pudingot, kevergetve hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a túróval és aromával, ízlés szerint édesítjük. A kihűlt pudinggal összeforgatjuk. Ha kihűlt a piskóta, felszeleteljük csíkokra. Egy mély tálba teszünk egy sort, amit megkenünk kávéval (azért nem áztatjuk bele, mint a babapiskótát, mert ez nem száraz, és nagyon sokat szív magába, és úszni fog az alján a kávé a végén). Jöhet rá a krém, és addig rétegezzük míg el nem fogy. A teteje krémmel záruljon. Erre szitáljuk a kakaóport. Mehet pár órára a hűtőbe, és kész is!
.Torta impregnálás - 250 g cukor, - 250 ml víz - 2 evőkanál. kanál Cahors, ű- 1 teáskanál citromlé, - vanillin. Forraljunk fel vizet egy serpenyőben, adjunk hozzá cukrot, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam, sós vízben megfőztem. Amikor elkészült, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, hogy gyorsabban hűljön, mert kevés időm volt. Összetörtem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát forró vízzel leforrázzuk, 10 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le, hagyjuk lecsepegni. A mandulát, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a mazsolát apr...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű