Recept: 20 dkg darált keksz, 4 ek méz v cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 2 cs vaníliás cukor, 3dkg olvasztott margarin, 6 ek sárgabarack lekvár, rumaroma, 10 dkg csokis gabonapehely, porcukor a tetejére
Kekszet össze keverjük a kakaóval, majd a többi hozzávalóval. Kézzel kúpokat formázunk. Lentről felfelé haladva beletűzködjük a pelyheket, majd a tetejére porcukrot szitálunk. Tálalásig hűtőben tároljuk. Nekem egy éjszakát állt a spejzban.
1. A puha vajat és a tojássárgáját rakd egy tálba, szórd meg a cukorral, és keverd habosra. 2. Add hozzá a darált mandulát, a puhított csokoládét, az apróra vágott gyümölcsöt,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, a tojásokat és a többi cukrot és csomómentesen elkeverjük. ½ órát állni hagyjuk, és addig előkészítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a beiglit, két részre vágjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A pihent tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét, a sűrített tejet, a kakaóport és a tejet egy edénybe teszünk és lassú tűzön felfőzzük. A kekszet apróra tördeljük és a szirupot ráöntjük. Ha nagyon szilárd a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes