Családireceptkönyv.hu

Pudingos kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej
2 dkg élesztő
3 tojás sárgája
10 kk cukor
csipet só
2 dl olaj
45 dkg liszt

Krém: 5 dl tej, 2 vaníliás puding, 2 vaníliás cukor, 2 ek. cukor, 12,5 dkg vaj,

Elkészítés:


2.5 dl tej,2 dk élesztô,3 tojássárgája.10 kk cukor, csipet só,.2 dl olaj,45 dk sima liszt.Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 percet kelesszuk.180 fokon sutjuk.KRÉM: 5 dl tej ,2 vanéliás puding ,2 van .cukor ,2 ek cukor .megfôzzuk a pudingot mikor kihult fél vajjal /12,5 dk /habosra keverjuk.A kálácsokat mikor megsult kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtoltjuk a kémmel.Porcukorral megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az olaj sok, a liszt kevés. A 10 kk cukor=5 dkg cukor

Pudingos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos kalács 2017.04.29-30.
Kovászos kalács 2017.04.29-30.

A hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

A langyos vízben elkeverem a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zserbó tekercs v. zserbó bejgli
Zserbó tekercs v. zserbó bejgli

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Málnás csiga
Málnás csiga

A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel. Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a mál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk