Családireceptkönyv.hu

Kuflóf csokidarabokkal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipet só
40 dkg liszt

1 csomag sütőpor
2 dl tej
10 dkg darabokra tört étcsoki

.

Elkészítés:


A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a csokidarabokat. Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csoki helyett tehetsz bele darabokra vágott aszalt gyümölcsöt, mazsolát... leöntheted csokimázzal is..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos csavart csiga
Mákos csavart csiga

A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Leta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos kürt
Mákos kürt

A fél liter tejet meglangyosítjuk, beleteszünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kiló lisztbe egy kis mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele az élesztőt. Összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kalács (Erzsi)
Kakaós kalács (Erzsi)

A tészta hozzávalóiból megdagasztom a kalács tésztát, majd 30 percig kelesztem. 6 részre osztom, 3-3 db-ot külön-külön kinyújtom, majd a krémmel megkenem és feltekerem. A 3 rudat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Cranberry nut bread
Cranberry nut bread

180 fokon 55 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk