20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
10 dkg darabokra tört étcsoki
.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a csokidarabokat. Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.
A csoki helyett tehetsz bele darabokra vágott aszalt gyümölcsöt, mazsolát... leöntheted csokimázzal is..
Dagasztani, keleszteni, lisztezett deszkán 2 db-ra vágni, a darabokat kinyújtani. Az egyikre rákenem a diós tölteléket (15 dkg darált dió, 1 marék mazsola, 10 dkg cukor, 1 csomag v...
Elkészítési idő:a mélyedés készítéséhez villára szúrt parafadugóElkészítés A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmor...
Elkészítési idő: 2Elkészítés: Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem. Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni. A hozzávalókat...
Elkészítési idő: 1 óra